DIVANHANA ZUKVA, U Lisinskom

24
/ Feb
Saturday
2018

DIVANHANA ZUKVA, U Lisinskom

Location
Zagreb - Croatia
Venue
Lisinski
Time
08:00 pm
Price
100 kn 130 kn 160 kn 200 kn
Status
Open
Moderna sevdalinka u najboljem izdanju
Divanhana izvodi tradicionalnu glazbu u novim aranžmanima koji su nastali utjecajem jazza, popa i klasične glazbe 20. stoljeća. Namjera benda je njegovanje i predstavljanje ne samo urbane tradicionalne glazbe Bosne i Hercegovine nego i tradicionalne glazbe zemalja Balkana, posebno sevdalinke.
Bend je početkom 2009. godine osnovala skupina studenata na Muzičkoj akademiji u Sarajevu.
Cjelokupni kreativni rad iz 2015. godine objedinjen je simboličnim nazivom Zukva:
„Crpeći inspiraciju upravo iz zukve, autohtone vrste kisele jabuke koja raste isključivo u Bosni i Hercegovini, kao svojevrsnog simbola jakog korijena povijesne i kulturne baštine naše zemlje, nastavljamo putovanje zemljama Balkana, skupljajući u svoj ranac, notu po notu, bogatu muzičku baštinu naših naroda, kao sitne plodove jabuke. Na svom krivudavom putu, kao stablu zukve, susrećući ozarena lica ljudi različitih tradicija i kulturnih običaja, ‘kalemismo’ svoj muzički izražaj njihovom bisernom unikatnošću, bruseći ga u oblik koji je sada tu pred vama.”
Album Zukva za države bivše Jugoslavije objavio je beogradski Multimedia Music, a ARC Music iz Velike Britanije album objavljuje za cijeli svijet.
Članovi: Naida Čatić (pjevačica), Neven Tunjić (klavir), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas-gitara), Rifet Čamdžić (bubanj) i Irfan Tahirović (udaraljke).