Search
Close this search box.

Ansambla Corona: Nakon “Gusta mi magla padnala” objavljen je i drugi singl “Glamočanka”

“Glamočanka”, odnosno “Pitaju me odakle si seko” je tradicionalna pjesma iz Bosne i Hercegovine koja pripada seoskoj tradiciji za koju su aranžman napisale Adelita Kadić i Tijana Vignjević. Upravo je ova pjesma njihov novi singl sa njihovog novog pvjenac albuma “Coroan”.

Podsjetimo se da je prvi singl “Gusta mi magla padnala” koja je tradicionalna pjesma sa Kosova, objavljen u januaru prošle godine, koji je odlično primljen kod sladokusaca istančanog ukusa kada je u pitanju tradicionalna pjesma Bosne i Hercegovine, koju ovaj ansambl njeguje na poseban način.

corona2-550x289160803007-1_mn-1Ansambl Corona postoji od 1992. godine kada ga je osnovao pokojni Slobodan Dodo Kovačević. Od tada je kroz ansambl prošao veliki broj djevojaka, a danas Coronu čine Tijana Vignjević, Anida Isanović, Adelita Kadić, Dunja Kazić, Ajla Smajlović, Vanesa Poturović, Esma Sulejmanagić i Darja Softić-Kadenić.

Potrebno je reći da iza Vokalnog ansambla Corona, stoji izdavačke kuće Gramofon  čiji je prvjenac objavila u proljeće ove godine,  te da album čine 14 tradicionalnih i komponovanih pjesama sa područja Balkana, te toplo preporuka da isti nabavite, ako već nemte u svojoj fonoteci.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti