Search
Close this search box.

MARA PJEVA BH. PJESNIKE U SARAJEVSKOM AG CLUBU!

Mostarski kantautor Sanel Marić Mara nakon oktbarskog minimalističkg  nastupa u Travniku a u sklopu obilježavanja “Andrćevih dana” večeras će nastupit u Sarajevu u kultnom AG klubu.

Koncert pod nazivom ‘Mara pjeva bh. pjesnike’ je akustična, minimalistička verzija autorovog dosadašnjeg opusa koji se može opisati kao melankolični pop rock izričaj kojim je Mara sa svojom ekipom udahnuo novi život nekim starim, gotovo zaboravljenim bh. pjesnicima.

MARA – AG klub Sarajevo

Osim Andrićevog ‘Pisma nikome’, kao i svojih tekstova, Mara će na koncertu odsvirati i otpjevati i pjesme sa svojih prethodnih albuma među kojima će biti i tekstovi velikana bh. poezije poput Maka Dizdara, Alekse Šantića, Safvet Bega Bašagića, Antuna Branka Šimića, ali i novog vala mladih pjesnika poput Marka Tomaša, Mehmeda Begića, Gorana Karanovića i Nedima Ćišića. Treba napomenjti da su iza Mare dosad četiri albuma, Kroz, Funkcija života u e – molu, Vasduh i posljednji album Kovilje kroz koje se čitavo vrijeme provlaći taj njegov autentični smisao da stare ali i nove pjesnike stavi u kontekst novog vremena za nove generacije. Zato Mara ima poseban šmek.

Svaki je posebna priča ispričana na svoj način, takoreći konceptualan. Baš kao što je i posljednji singl ‘Pismo nikome’, koji je urađen po istoimenom tekstu Ive Andrića iz davne 1940. godine.

Na koncertu u Sarajevu uz Maru će nastupiti Dario Lukić na klavijaturama. Druženje počinje u 21H AG Club 21h Ulaz 10 KM.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti