Search
Close this search box.

JEDAN OD NAJVEĆIH BLUES MUZIČARA NA SVIJETU ZUCCHERO KREĆE NA EVROPSKU TURNEJU I OBJAVLJUJE NOVI STUDIJSKI ALBUM “D.O.C.”!

Zucchero (AKA Anselmo Fornaciari) kreće na veliku turneju po Europi 6. juna 2020. godine koncertom u Glasgowu, a završava 5. septembra 2020. u Zurichu.

Na World Music sceni ovaj muzičar uživa izvanrednu reputaciju zbog jedinstvenih nastupa uživo u kojima će uživati i publika Lisinskog, 29. oktobara 2020!

ZUCCHERO “SUGAR” FORNACIARI najavio je i izlazak novog studijskog albuma pod imenom “D.O.C.” za 8. decembra. Album se već od danas može naručiti putem linka https://pld.lnk.to/DOC.

Cover albuma D.O.C.

Jedan od najvoljenijih italijanskih muzičara prodao je više od 60 miliona nosača zvuka u karijeri, bio je prvi umjetnik sa Zapada koji je nastupio u Kremlju nakon pada berlinskoga zida, a njegov nastup u Havani 2012. godine ispred 80 000 posjetitelja smatra se najposjećenijim koncertom stranog umjetnika na Kubi za vrijeme embarga.

U više od tri desetljeća dugoj karijeri, Zucchero je sarađivao s muzičarima raznih žanrova, kao što su Bryan Adams, The Blues Brothers, Bono, Jeff Beck, Eric Clapton, Joe Cocker, Elvis Costello, Miles Davis, Peter Gabriel, John Lee Hooker, BB King, Mark Knopfler, Brian May, Luciano Pavarotti, Iggy Pop, Queen, Alejandro Sanz, Sting, te Ray Charles koji je oduševljeno izjavio: “Zucchero je jedan od najboljih blues umjetnika na svijetu!”

Zucchero

Godine 2016. objavio je album “Black Cat” koji je premijerno izveo na spektakularnom koncertu u Areni u Veroni kao uvertiru u nadolazeću svjetsku turneju koja broji preko miloun posjetitelja u 611 gradova, 67 zemalja i 5 kontinenata.

Impresivan je to dokaz velikog uspjeha popraćenog neprocjenjivom kvalitetom izvedbe, koji je nastavljen objavom kompilacije najvećih hitova – “Wanted – The Best Collection”, koja slavi njegovih trideset godina u muzici.

Muzičko putovanje i veliko slavlje uz najveće hitove poput Senza Una Donna, Baila, Così Celeste, Cuba Libre, Everybody's Got To Learn Sometime, Diavolo In Me, Il Volo, Miserere ili Diamante nastavlja se u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 29. listopada 2020. godine, kada će Zucchero prvi puta zapjevati u hrvatskom hramu glazbe.

Ulaznice za ovaj veliki glazbeni spektakl kreću u prodaju 9. listopada 2019., a mogu se nabaviti po cijeni od 210, 280, 350, 420 i 490 kn na www.lisinski.hr te blagajni Dvorane.

Oznake: ZUCCHERO
Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti