Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor u Mikser House-u 26.oktobra

26
/ Oct
Thursday
2017

Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor u Mikser House-u 26.oktobra

Location
BiH - Sarajevo
Venue
Mikser House Sarajevo
Time
09:00 pm
Price
STAJANJE (20KM) i SJEDENJE (35 KM)
Status
Open

Rade Šerbedžija u Mikser House-u 26.oktobra    

Ponekad dolazim, ponekad odlazim“, kaže Rade Šerbedžija u jednoj od svojih pjesama, a Mikser House Sarajevo s posebnim zadovoljstvom i ponosom najavljuje njegov prvi dolazak u naš regionalni centar kulture. Koncert slavnog pozorišnog i filmskog glumca uz pratnju Zapadnog kolodvor benda održat će se 26.oktobra u 21 sat u Kolodvorskoj 12.

Bend „Zapadni kolodvor“ postoji od proljeća 2011. godine. Nastao je kada je Rade okupio prijatelje muzičare s kojima je ranije sarađivao u teatru. Nakon jednosatne probe i prvog koncerta u samoborskoj biblioteci kao trio, vremenom su se bendu pridružila još trojica prijatelja. Svoju saradnju okrunili su dvostrukim live CD i DVD albumom Lisinski 2015. godine s brojnim gostima, a među njima i njegov veliki prijatelj i umjetnik Arsen Dedić. Iskustvo saradnje s Radetom potaklo je novu kreativnost i sada neumorno krstare cestama i koncertnim dvoranama širom Balkana i Evrope.

Teško je izdvojiti najznačajnije uspjehe i djela Radeta Šerbedžije, čovjeka jedinstvene energije, stava i snage; glumca i pjesnika. Publika širom zemalja bivše Jugoslavije zna ga kao umjetnika koji je imao i ima jasan stav i otpor prema bezumlju, nacionalizmu, urbicidu i dijeljenju ljudi.

Karakterističan vokal, interpretacija i boemska harizmatičnost koju Šerbedžija prenosi u svojim pjesmama i izvanredan bend koji muzički upotpunjuje njegove vokalne stilizacije dovoljan su razlog da nam se pridružite u „Kući za sve naše ljude“.

Ulaznice za koncert se mogu nabaviti na www.kupikartu.ba i u prostorijama Mikser House Sarajevo, Kolodvorska 12. Cijene u pretprodaji iznose za prvih 100 sjedećih mjesta 35KM, dok za prvih 100 stojećih mjesta iznosi 20KM.

Nadamo se da ćete svojim prisustvom uveličati ovaj događaj i s nama provesti divno oktobarsko veče ispunjeno posebnim emocijama.