Search
Close this search box.

ZENIČKI SASTAV OBJAVIO DEBITANTSKI ALBUM “BRUHUUHU”

Muzička produkcija BHRT-a sa ponosom predstavlja album prvijenac zeničkog rock / industrial / electro sastava Bruhuuhu pod nazivom “Bruhuuhu”. Promocija albuma održana je u utorak, 16. aprila, u okviru snimanja emisije “Corner plus – muzički klub”, u studiju B BHRT-a.

Bend je ranije ove godine objavio spot za pjesmu “Možda su i možda ne” kao najavu nadolazećeg albuma, a pjesma je prošla veoma zapaženo kod domaće i regionalne javnosti.

Album koji zenički sastav ovom prilikom predstavlja, nastajao je u periodu od 2018. do 2023. godine. Album je prema riječima benda inspirisan muzikom i dešavanjima koja su članove u periodu njegovog nastanka okruživala, i uticala na njih. Na albumu se nalazi 10 pjesama. U kreiranju albuma bendu su pomogli saradnici i bivši članovi benda, od kojih posebno izdvajaju doprinos Nermina Bihorca, te kolektiv radiYo Active. Album je dostupan na svim streaming servisima, a u pripremi je i CD izdanje.

Bruhuuhu je bosanskohercegovački bend koji u svom stilskom izrazu donosi fuziju rocka, industrijala i electra. Bend je nastao 2018. godine u Zenici, a čine ga Ernad Bihorac (vokal, gitara, electronika), Semir Solo (perkusije i vokal), Duško Kostić (bubnjevi), Ana Milanović (vokal) i Boris Marković (bas).

Podijelite:

Podijelite