Search
Close this search box.

“ULTRAZVUK” OBJAVIO PJESMU “Dijete nije krivo”

Sastav “Ulztrazvuk” je banjalučki sastav koji na muzičku scenu izlazi sa prvom autorskom pjesmom-singlom koji je dobila svoj video spot “Dijete nije krivo”, a kao uvertira uoči objavljivanja albuma prvjenca pod nazivom “Lejla sine, pa kako ti živiš?”

O svojoj filozofiji razmišljanju, o novom spotu, pjesmi iz sastava Ultrazvuk podjelili su svoja razmišljanja za DertMusic, o ćemu govore.

Društveno angažirani pravac banjalučkog sastava

“Objavili smo novu pjesmu koja govori o krizi u društvu koja se dešava na svakoj tački planete. Roditelji nas uče da budemo dobri, vrijedni, pošteni, tolerantni i solidarni. Sav taj skup vrijednosti kroz godine urušava sistem, a kroz njega urušava integritiet, slobodu, dostojanstvo i nervni sistem, odnosno zdravlje.

Pjesma je bunt protiv stanja (što je nekada RnR i bio) i ko može, neka razmišlja.

Ultrazvuk bend postoji više od deset godina na muzičkoj sceni i do sada smo se bavili obradom i sviranjem pjesama raznih žanrova, a najviše R'n'R, pop, EX-YU, hitova 80-ih itd.

Iskorak u autorski samostalni rad

“Svjesni smo svojih sviračkih i pjevačkih mogućnosti, a opet dovoljno samokritični da uvijek radimo na tome da budemo bolji, s toga smo odlučili napraviti korak naprijed i započeti sa radom na albumu”.

Prvi autorski album će se zvati “Lejla sine, pa kako ti živiš?” i na njemu će se naći zanimljive pjesme sa zanimljivim tematikama. Prva, “Dijete nije krivo”, govori upravo o svemu onome što se dešava ne samo u našoj zemlji, nego u cijelom svijetu. U trenutnoj postavi benda su sljedeći članovi: Lejla Dolores i Lazar Jović kao vokali, Zoran Janković – basista, ujedno i osnivač Ultrazvuk benda, Nenad Tomić- gitara, Nikola Savanović- klavijature i Žarko Jež-Bubnjar.

Video i montažu radio Vedran Ševčuk-Alf photo, za fotografije Daniel Janković, Majdi Piralić se zahvaljujemo za fantastičan prevod, želimo da se zahvalimo i Đorđu Štrkiću za tehničku podršku u realizaciji spota i Nenadu Mikiću što nam je omogućio da snimimo “živi” bubanj.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti