SARAJEVO BIG BAND I ZDENKA KOVAČIČEK POD PALICOM MAESTRA RANKA RIHTMANA U BOSANSKOM KULTURNOM CENTRU!

Bosanski kulturni centar u Sarajevu organizuje Novogodišnji koncert Sarajevo Big Banda, u četvrtak, 30. decembra,u Velikoj dvorani BKC-a.Uz stalnu postavu banda, koja broji 25 muzičara,kao vokalna solistica nastupit će diva jazz-a, soula, bluesa i rocka,Zdenka Kovačiček,a cijeli koncert će se odvijatipod dirigentskom palicom velikog maestra Ranka Rihtmana.

Publika će imati priliku uživati u popularnim svjetskim hitovima uz prepoznatljiv i osebujan zvuk Big Band-a i uz neponovljivu interpretaciju Zdenke Kovačiček, za koju muzički kritičari kažu da je jedna od najboljih jazz-rock pjevačica i interpretatorki bluesa na ovim prostorima. Pored poznatih vokalnih kompozicija, Sarajevo Big Band, koji baštini tradiciju radio-televizijskih plesnih orkestara, izvest će i nekoliko instrumentalnih numera iznenađenja.

Sarajevo Big Band & Zdenka Kovačiček

Koncert organizovan u koprodukciji između JU BKC KS i Sarajevo Big Band-a finansijski su podržali: Grad Sarajevo, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Ulaznice po cijeni od 15 i 20 KM se mogu kupiti u BKC-u radnim danima, u periodu 10-17h i subotom u periodu 10-15h.  Ulaznice se mogu rezervisati putem telefona 063/ 505-000, a preuzimaju se najkasnije 24 sata od momenta rezervacije.

Zbog kapaciteta Velike dvorane BKC-a koncertu će biti moguće prisustvovati uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera. Posjetitelji će trebati da prilože jedno od navedenog: potvrdu o završenoj vakcinaciji, potvrdu o preležanom Covidu, PCR, ili Antigen test (ne stariji od 48h).

Podijelite:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Podijelite

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Povezane novosti