PLOD SARADNJE CALL ME SHADOW I VENECUELANSKOG PRODUCENTA CARLOSA PLAZE JE SINGL ‘BLURRIN’ THE LINES’!

Bosanskohercegovačka kantautorica Senka Hodžić, svoje pjesme objavljuje pod pseudonimom Call Me Shadow. Saada nama predstavlja singl “Blurrin’ the Lines’ koji je radila zajedno sa venecuelanskim muzičarem, kompozitorom i producentom Carlosom Plazom, koji živi u Kostariki, a koji djeluje pod pseudonimom Imágenes Mentales.

‘Blurrin’ the Lines’ je prvi zajednički singl venecuelansko-bosanskog indie muzičkog dvojca Imágenes Mentales & Call Me Shadow. Iza ovih pseudonima nalaze se muzičar, kompozitor i producent Carlos Plaza i kantautorica Senka Hodžić, koji svoje zajedničke projekte grade inspirisani sličnim muzičkim uticajima.

Carlos Plaza ili Imágenes Mentales do sada je objavio 11 albuma i EP-a, a njegov muzički mentor je bio veliki venecuelanski muzičar i gitarista Jorge Spiteri. Najveći uspjeh imao je sa albumom “Presagios” koji je po izlasku odabran kao jedno od “New and Notable” izdanja na muzičkoj platformi Bandcamp.  Senka je pod pseudonimom Call Me Shadow 2021. godine objavila prvi samostalni singl „Time” u izdanju Muzičke produkcije BHRT-a, a pored samostalnog rada, nastoji što više sarađivati sa muzičarima iz zemlje i inostranstva.

Blurrin’ The Lines

U zajedničkom zvuku Imágenes Mentales i Call Me Shadow prave jedinstven spoj rocka, ambienta, techna, new wavea, post-punka, industriala i indie izraza. Zbog toga je muzički izraz ovog dvojca jedinstven, svjež i snažan. Ovaj singl prva je pjesma sa njihovog nadolazećeg zajedničkog albuma, kojim će Imágenes Mentales i Call Me Shadow predstaviti neobičan, ali jedinstven venecuelansko-bosanski muzički spoj.

Singl ‘Blurrin’ the Lines’ od sada je dostupan na svim velikim streaming platformama, a na YouTubeu je objavljen i zvanični lyric video.

Podijelite:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Podijelite

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Povezane novosti