Search
Close this search box.

NENAD VASILIĆ TRIO I SINAN ALIMANOVIĆ NASTUPAJU POSLJEDNJE VEČERI 23. NOVOSADSKOG JAZZ FESTIVALA!

Koncertni program novosadskog jazz festivala održan je od 25. do 28. novembra u maloj sali Srpskog narodnog pozorišta, na sceni “Pera Dobrinović”. Završna noć festivala je rezervisana za eminentne muzičare, pijanistu Sinana Alimanovića i kontrabastistu Nenada Vasilića koji če ovaj festival zatvoriti svojim koncertima.

Ovogodišnji novosadski Jezz festival predstavio je neke od najpopularnijih sastava i svetski proslavljene muzičare regionalne jazz scene. Moderan, klasičan, nesvakidašnji i kvalitetan jazz na scenu Srpskog narodnog pozorišta donose ansambli iz Srbije, Bosne i Hecegovine, Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Na festivalu su nastupali između ostalih: novosadski band Akshani Project, Bojan Cvetković kvartet i Lana Janjanin kvartet, kao i Super sax 4, te ljubljanski Teo Collori & Momento Cigano.

Nenad Vasilić nastupiće sa svojim Triom poslednje večeri ovogodišnjeg Novosadskog jazz festivala.

Plakat – Novosadski jezz Ffestival

Teo Collori & Momento Cigano jedan je od vodećih jazz sastava Evrope. Njihov prvi album ”Hot Club Piran” dobio je nagradu 2015. godine na muzičkom portalu Muzikobala, godinu dana kasnije izdavačka kuća Lowtemp (Gramatik) izdala je taj album u Americi, a pesma “Bled 1960” sa njihove druge ploče “Kamerato Muzikante” bila je proglašena za najbolju pesmu 2018. godine na radiju Slovenija. Treča ploča “Molto Aligatore” bila je inspiracija maestru Lojzetu Krajnčanu (dirigent i aranžer RtvSlo Big Banda) da napravi aranžmane za Big Band formaciju. Teo Collori je trenutno na turneji kao solista sa najelitnijim jazz orkestrom u Sloveniji (Big Band RtvSlo) a uz njega naravno stižu i momci iz grupe Momento Cigano.

Jazz festival večerašnjim nastupima zatvaraju Sinan Alimanović kvartet u 19:30h i Nenad Vasilić trio u 21:30h, u sastavu: Nenad Vasilić (kontrabas), Marko Živadinović (harmonika) i Rastko Obradović (saksofon).

Novosadska publika biće u prilici da po prvi put čuje Trio u ovom sastavu, i da uživa u izvođenju odabranih kompozicija sa dosadašnjih dvanaest Vasilićevih albuma, kao i u još uvek neobjavljenim autorskim numerama.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti