Search
Close this search box.

DJEČAČKI SNOVI IGORA PASPALJA DOBILI SVOJ EPILOG-NAGRADA ZA NAJBOLJEG GITARISTU SVIJETA U 2020 “GUITAR WORLD” I “GUITAR PLAYER”!

Povodom najavljene nagrade za najboljeg gitaristu svijeta u organizaciji Guitar World i Guitar Player, donosimo vam ekskluzivni intervju sa Igorom Paspaljom u kojem nam otkriva svoje utiske i svoj životni put koji ga je doveo do ovog blistavog trenutka u njegovoj karijeri.

Igor Paspalj proglašen je za najboljeg gitaristu svijeta. Ovaj umjetnik iz Prijedora dobitnik je priznanja u okviru tradicionalne godišnje dodjele najprestižnijih svjetskih magazina posvećenih gitari. Riječ je o “Guitar World” i “Guitar Player”.

Igor se bavi muzikom još od svoje 13. godine. Formalno obrazovanje koje je stekao tokom svog života bilo mu je od velike pomoći, iako ono, nužno, nije bilo vezano za gitaru. Igor je trenutno nastanjen u Dubajiu gdje se susretao sa mnogim poznatim imenima. Istakao je da je za šest godina imao priliku da se nađe na otprilike 1.500 nastupa pred velikom publikom i s muzičarima sa svih strana svijeta.

Igor Paspalj

Obradovani nagradom koju ste dobili od prestižnih svjetskih muzičkih portala, koristimo priliku da sa nama podjelite utiske povodom iste. Šta konkretno ova nagrada znači za vas lično i za vašu karijeru ?

“Stvarno sam oduševljen zbog priznanja od strane Guitar World-a i Guitar Player magazina, kako na profesionalnom, tako i na privatnom planu, jer su to najprestižniji svjetski magazini posvećeni gitari i gitaristima. Kao i većina gitarista, odrastao sam na tim magazinima i njihovim člancima kao najreferentinijim izvorima informacija iz naše oblasti, tako da je njihovo priznanje za mene stvarno velika stvar. Materijalne nagrade koje idu uz ovo priznanje, iako su impozantne, ne znače mi toliko koliko promocija koju ću dobiti preko njihovih magazina i social media sajtova, kao i dodatni angažmani za koje mi već stižu određene ponude”.

Kada se se sa ove vremenske distance osvrnete na početak karijere, zašto je baš gitara bila vaš izbor, i koji su to bili uzori koji su vam dali motiv za vaš ujetnički rad?

“Zaljubio sam se u gitaru kada sam prvi put čuo Van Halena i “Eruption”. Pored Van Halena, slušao sam stvarno jako mnogo gitarista koji su uticali na mene i moj stil – Yngwie Malmsteena, Paul Gilberta, Steve Vai-a, Joe Satriania, itd…Toliko sam bio fasciniran tim zvukom i energijom da sam odlučio da se profesionalno bavim gitarom, i od toga dana je sve počelo. i eto, 20 i kusur godina kasnije, drago mi je sto sam uspio u toj namjeri da živim i zaradjujem radeci ono sto stvarno volim”.

Kao nagradu u magazinu “Guitar World” Paspalj će dobiti članak posvećen njemu, u štampanom i online izdanju, ali i snimanje profesionalnog videospota.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti