BOŽO VREĆO NAJAVLJUJE KONCERT U SARAJEVU, U BKC – u UZ PRATNJU INTERNACIONALNIH UMJETNIKA!

Jedan od najekscentričnijih interpretatora sevdaha nove generacije, Božo Vrećo dolazi u Sarajevo, u kojem će 24. decembra u Bosanskom kulturnom centru, održati svoj muzčki performans.

Kako su ga prozvali ugledni svjetski mediji “Ikona slobode anđeoskog glasa koji miluje duše i otvara srce” – tako o njemu pišu svjetski mediji francuski ARTE, američki New York Times i španjolski El Periodico. Koncert u BKC-u, kazao je Vrećo, istkan je segmentima davnih i tek nastalih kantautorskih sevdah pjesama uz pratnju vrsnih umjetnika muzčara iz Njemačke, Turske, Makedonije, Srbije i Poljske. Dijapazon je to performansa i katarze svjetskoga ranga u reinterpretaciji i obličju world music platforme.

Plakat – Božo Vrećo u BKC – u

Dođite poslušati “world sevdah masterpiece”!” Bit će to emotivna i virtuozna čarolija od koncerta jer voljeno Sarajevo to očekuje od mene i svim srcem ću učiniti da se ta čarolija i obistini. Vidimo se u BKC-u da budete i osjetite i probudite ljubav u sebi”, rekao je Božo Vrećo uoči koncerta.

Princ sevdaha sarajevskim koncertom koji oduševljava, oslobađa i isijava iskonsku ljubav širom Evrope i svijeta, te tako želi tu ljubav predate i svom svom Sarajevu.

Ulaznice za koncert se mogu kupiti putem sistema www.kupikartu.ba od jučer, utorka 09. 11. 2021. od 12 sati kao i na njihovim prodajnim mjestima, a posjetioci će moći sami da biraju svoje numerisano mjesto.

Podijelite:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Podijelite

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Povezane novosti