Search
Close this search box.

Jazz Fest Sarajevo na jazzaheadu!

Jedanaestu godinu zaredom u Bremenu, u Njemačkoj, organizira se jazzahead! – godišnja muzička manifestacija koja predstavlja jedno od najznačajnijih mjesta susreta profesionalaca sa međunarodne jazz scene.

Na jazzaheadu! je prošle godine predstavljeno 700 izlagača, dok je broj profesionalaca koji su sudjelovali na manifestaciji premašio brojku od 2.700. Ova manifestacija uključuje i brojne koncertne programe poznatih imena na muzičkoj sceni ali i novih umjetnika čije vrijeme tek dolazi.

Ovogodišnja sajamska manifestacija traje od 21. do 24. aprila a uključuje i brojne showcaseove na
kojima će biti predstavljeno 40 bendova, dok su od početka mjeseca u okviru jazzahead! festivala u Bremenu organizirani brojni izložbeni, koncertni, pozorišni i filmski sadržaji. U subotu uvečer koncerti će biti organizirani na 34 lokacije u Bremenu, a nastupit će 68 bendova, dok će u ova tri sajamska dana biti predstavljeno dodatnih 40 koncerata u okviru različitih showcaseova.

Ovogodišnja zemlja partner jazzaheada! je Švicarska, nakon Francuske, Danske, Izraela, Španije i Turske koje su prethodnih godina predstavili kulturnu i muzičku scenu svojih zemalja. Ove godine Kanada i Danska posebnim programima dat će dodatni doprinos promociji muzike iz svojih zemalja.

Kao jedan od ko-izlagača na jazzaheadu! već tradicionalno sudjeluje i Jazz Fest Sarajevo koji će promovirati program ovogodišnjeg 20. festivalskog izdanja te sudjelovati na European Jazz Meetingu.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti