Search
Close this search box.

RAVNOZEMLJAŠ “EKREM” NAJAVLJUJE DVOSTRUKI ALBUM “KARAMBA” ZABRANJENOG PUŠENJA!

Legendarni sarajevski bend napokon ima novi dvostruki studijski album, a prvi od živopisnih likova, o kojima ovog puta pjevaju publici, bit će predstavljen “alternativac” Ekrem.

Prošlo je četiri godine od kako nas je spucala “Šok i nevjerica” studijskog albuma  i živog albuma “Live in Skenderija 2018., Naime kultni sarajevski sastav Zabranjeno pušenje konačno objavljuje novi dvostruki album, koji će ugledati svjtla pozornice 3.6.2022. u svim zemljama svijeta. Album “Karamba!”, donosi 16 novih pjesama, a najavljuje ga pjesma “Ekrem” za koju je nedavno snimljen i spot.

“Ekrem” je junak naših dana – skeptičan prema knjizi, ali pun povjerenja prema znanju sa Google-a, otvorenih čakri, ali mozga plombiranog aluminijskom folijom, kojom se štiti od utjecaja 5G mreže.

Kao i većinu likova iz mojih pjesama, ni ovog nisam izmislio, već sam ga “prepisao” iz naše svakodnevice. Ekrem je čovjek čvrstih uvjerenja, nepovjerljiv prema nauci, ali prijemčiv za najrazličitija alternativna učenja i teorije zavjere. Vjerujem da će mnogi u njemu prepoznati nekog iz svoje okoline i da će pjesma o njemu naći put do publike – kaže Sejo Sexon, frontmen benda i autor većine pjesama na albumu.

Spot za pjesmu “Ekrem” režirao je Tomislav Fiket, poznat fanovima Zabranjenog pušenja i po spotovima za hitove “Možeš imat’ moje tijelo”, “Mile Hašišar”, “Poso, kuća, birtija”, “Pupoljak”, “Počasna salva”, “Dobro dvorište”, “Modni guru”…

U spotu glume članovi Pušenja Angie Zebec i Sejo Sexon, a u ulozi Ekrema je glumac Asim Ugljen, kojeg znamo po upečatljivim rolama u serijama “Kud puklo da puklo” i “Crno-bijeli svijet”.

O iskustvu sa snimanja, Asim je na svojim društvenim mrežama ostavio emotivan post:
“Ono kad rasteš na nečijoj glazbi, a na kraju završiš kod njih u spotu. Hvala Fiketu što mi je ukazao čast i povjerenje i pozvao me u novi spot Zabranjenog pušenja, “Ekrem.” Naravno, poremećeni ravnozemljaš Ekrem sam ja. Hvala Seji, Angie i Traku na divnom iskustvu. “U Zenicu kada pođem ja…” Meni su se fakat svi dječji snovi ostvarili”, napisao je Asim.

Dok čekamo novi dvostruki album sarajevske kultne grupe “ZabranjenoPušenje” poslušajmo live izdanje stvari “Počasna slava” live in Skenderija 2018. godine

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti