Search
Close this search box.

ESMA NUMANOVIĆ POKRENULA INDIEGOGO KAMPANJU PRIKUPLJANJA SREDSTAVA ZA SVOJ DEBITANTSKI ALBUM

Esma Numanović (29) umjetnica je iz Bosne i Hercegovine. Ova mlada, strastvena pjevačica/kantautorica upravo radi na svom prvom albumu. Muzički producent albuma je Damir Imamović koji je, vjerujući u Esmin talenat, bez ikakve naknade ponudio da producira album i posebno za nju napiše nekoliko izuzetnih pjesama. Album sadrži 11 novih, do sada neobjavljenih pjesama na bosanskom jeziku.

Kako bi osigurala potrebna novčana sredstva za snimanje svog prvog albuma, te pokrila troškove snimanja, miksanja, masteringa i promocije albuma, Esma se odlučila na sve kampanju putem platforme Indiegogo, koja omogućava prikupljanje sredstava za ovakve svrhe. Ulaganje u ovaj album nije od koristi samo za Esmu i njenu muzičku karijeru. To je način da podržite bh. kulturu i njenu muzičku scenu.

Photo By Aida Redžepagić – Esma Numanović

Esma Num je kantautorica iz Bosne i Hercegovine. Ne preferira niti jedan poseban žanr, ali dominantan ton njenih pjesama uključuje žanrove kao što su: pop, soul, rock, indie i dr. Esma uživa u suradnji sa različitim ljudima, otkrivajući ljepote drugih stilova. Njen cilj je muzikom prenijeti poruku ljubavi i poštovanja i ženskim vokalom upotpuniti bh. muzičku scenu. Neke od pjesama su: Mrvice sunca (2019), Run (2020), Ko je s kim (2020), Daleko (feat. Lava Feyer, 2021), Infrared (feat. OiKo, 2021). Esmin moćni glas mogao bi biti ženski glas njene generacije, generacije izgubljene u poslijeratnoj tranziciji Bosne i Hercegovine. Njene pjesme izražavaju dobru i lošu samorefleksiju, unutrašnju snagu i strahove, uobičajene za ljude svuda. Njena muzika je novi talas bosanskohercegovačke zabavne muzike, ili kako ona to radije naziva “pop-soul muzike”..

Photo By Aida Redžepagić Esma Numanović sa ekipom

Esma Numanović je za DertMusic dala kratku izjavu povodom ove, za nju veoma važne kampanje za prikupljanje sredstava kako bi njen album prvjenac ugledao svjetlo dana:

Čast mi je što je vrhunski tim muzičara i inženjera zvuka odlučio učestvovati u ovoj nesvakodnevnoj priči. Priči mog života, a za koju se nadam da će uljepšati i živote drugih ljudi.

Osobe koje su već odlučile da učestvuju na njenom muzičkom putu su neki od najboljih muzičkih umjetnika iz Bosne i Hercegovine:

Mirza Redžepagić, flamenko gitarista;

Kenan Mačković, pijanista;

Zlatko Karahodžić, basista;

Adi Avdić, bubnjar;

Eric Bajramović, inženjer zvuka.

Photo By Aida Redžepagić – Esma sa Damirom Imamovićem

Tim iz 5D studija iz Sarajeva, predvođen inženjerom zvuka Alanom Omerovićem, postavio je temelje da ovaj album postane umjetničko djelo. Sve navedeno dovelo je do snimanja snažnog i inovativnog debitantskog albuma, albuma sa namjerom da postane vrijedna ploča bosanskohercegovačke moderne muzičke scene.

Cilj kampanje koju je Esma pokrenula putem Indiegogo platforme jeste sakupiti 13.000 EUR za troškove snimanja, miksanja, masteringa i promocije albuma. Ukoliko se odlučite uložiti sredstva u Esmin prvi album, u znak zahvale možete dobiti različite pakete.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti