NOVI SINGL

„KIŠA“- SPOMEN NA PREKINUTU LJUBAV PREMA VOLJENOJ ŽENI!

„KIŠA“- SPOMEN NA PREKINUTU LJUBAV PREMA VOLJENOJ ŽENI!

V.E.J.N. je sarajevski bend nastao za vrijeme izolacije koju je izazvao koronavirus. Kao potreba za kreativnim izražavanjem, okupila se kvalitetna ekipa koja vrijedno radi na novim materijalima.

Publici su se do sada predstavili singlovima „Možeš li ikad da me ljubiš“, „Sivi grad“ i „Zoru budim“. Najveće simpatije pokupio je njihov prvijenac „Možeš li ikad da me ljubiš“ sa brzim ritmom, koji donosi publici vedrinu onog pravog značenja muzike.

Ekipa radi na formiranju svog prvog albuma, a četvrti singl posvetili su nesretnoj ljubavi.

„Kiša“ je spomen na prekinutu ljubav prema voljenoj ženi. Ona je izgubila život i prešla na drugu stranu – rekli su nam iz benda.

V.E..J.N – “Kiša”

Neki veliki umovi tvrde da su sve prave ljubavi tužne, drugi da nije ni bila ljubav ako je prouzrokovala bol, a treći pak tvrde da ljubav mora da boli. Ono oko čega se većina slaže jeste da je to najmoćnije osjećanje, univerzalno, a opet posebno i neobjašnjivo. Jedna bolna ljubav prekinuta smrću bila je inspiracija za nastanak novog singla. Kiša je način komunikacije sa ženom koja više nije na ovom svijetu, to su suze onih koji se vole, a nisu zajedno.

Na singlu su svirali: Emili Mišić (bubanj), Vlado Podany (klavijature), Jasmin Dedić (gitare), Nermin Dedić Fićo (bass gitara).

On je osjeća kroz kišu, kao da je tu i da ga dodiruje i govorimu. Beznađe u tragičnoj sudbini zaljubljenih koji ne mogu više biti zajedno pulsira kroz muziku i riječi duša koje putuju – dodaju članovi benda V.E.J.N.

„Kiša“ je četvrti singl koji će se naći na nadolazećem  albumu prvijencu, poslušajte je!

Emir Kovačević

October 21st, 2021

No comments