Search
Close this search box.

KONCERT DAMIRA IMAMOVIĆA U PRELIJEPOM AMBIJENTU BOTANIČKOG VRTA ZEMALJSKOG MUZEJA BiH!

Napokon, Damir Imamović bosanskohercegovački sevdalija višestruko nagrađivani muzičar za svoje radove, posebno za svoj posljednji album Singer of Tales nastupa u Sarajevu. Naime u Botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja BiH ovaj sjajni muzičar održat će koncert 19. avgusta 2021. Godine.

Zemaljski muzej BiH je u najavi ovog svojevrsnog nadolazećeg muzičkog performansa, a koji će se održati u njihovoj botaničkoj bašti napisao:

Dragi posjetioci Zemaljskog muzeja BiH,

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati vas na koncert uvaženog i daleko cijenjenog interpretatora sevdalinke gospodina Damira Imamovića. Bosanskohercegovački muzičar, pjevač, kompozitor i autor tradicionalne bosanskohercegovačke muzike “sevdalinke” svoj koncert održat će u ambijentu Botaničkog vrta Muzeja.

Damir Imamović – plakat Zemaljski muzej NiH

Damir Imamović predstavlja novu generaciju izvođača sevdaha čiji se rad uglavnom zasniva na stvaranju novih sevdalinki. Istovremeno njegov glavni pokretač za profesionalno bavljenje sedalinkom bio je rad njegovih prethodnika. Naročito je inspirisan interpretacijama Zaima Imamovića i Nedžada Imamovića.

Danas, Damir Imamović svoje koncerte održava širom svijeta čuvajući naš sevdah daleko od zaborava. Za svoj rad više puta je nagradjivan od kojih ističemo nagradu “The best of Europe” za album “Singer of Tales” (2020.).

Karata je još malo, kako kažu iz ZM BiH! Karte za koncert dostupne su od 10.08.2021. na info pultu ZMBiH. Broj karata je ograničen na 200 i koštaju 20 KM. Dobro došli!?

Oznake: SOLO KONCERT
Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti