Search
Close this search box.

JEDINSTVENA BAJRAMSKA PJESMA “OTVORENE RUKE” U IZVEDBI Rosela Gjylbegu i ALBANSKE FILFARMONIJE!

Predstavljamo jedinstvenu bajramsku izvedbu poznate albanske umjetnice Rosela Gjylbegu koja je u saradnji sa United Bank of Albania iznijela projekat do savršenstva.

Bajramsko slavlje u Albaniji svečano je ove godine jer je objavljena divna kompozicija “Duart hapur” (u prijevodu “otvorene ruke”). Ovo je prva kompozicija posvećena Bajramu u Albaniji. A stihovi ove prelijepe pjesme kažu: “Mi smo zajedno danas bliže da bi smo se voljeli da bi smo opraštali. Danas je radostan dan pun milosti, to je naš blagdan pun ljubavi”.

Prelijepi glas Rosele Gjylbegu u izvedbi numere “Duart hapur” otjelovljena u spotu dočarava svu ljepotu Bajrama. U maniru World Music klavira i violine – sinfonijskog orkestra oživljava tradicionalni melos albanske izvorne muzike u spoju sa pobožnim elementima te tako idu u susret bajramskim mubarek danima.  Pjesma daje nadu nakon godnu dana borbe sa COVID – 19 pandemijom, ali i zemljotresom koji je pogodio Albaniju prošle godine, no ovom pjesmom budi se nada, mame se osmjesi na licima djece, ljudi jer Bajram je… 

Ovo je kratak opis iznenađenja koje je United Bank of Albania pripremila za veliki blagdan Bajram.  Kao nikada ranije, ovaj važan dan obilježava briljantna umjetnička produkcija.

Rosele Gjylbegu

Himna miru, – kako bi je sama Gjylbegu nazvala- sadrži glavne poruke Ramazana i Bajrama: ljubav, solidarnost, opraštanje.

Poznata albanska umjetnica prihvatila je objeručke saradnju na ovom projektu i iskazala veliko zadovoljstvo što je glavna junakinja ove kulturne inicijative.

“Beskrajno sam sretna što sam dio ovog duhovnog projekta s tako značajnom porukom.  Nakon teške godine, svima nam trebaju iskrene riječi da vjerujemo da će doći bolji dani.  Bila je to vrlo lijepa saradnja jer je prevladala pozitivna energija a i sama poruka je vrlo vrijedna.  Hvala UBA-i i direktoru Amelu Kovačeviću na ideji koja je omogućila realizaciju ovog projekta, zahvalni smo Enisu Mullaju na muzici, kao i na tekstu koji je uradio Erione Rushiti te redateljici Edlire Baholli, bez kojih ovaj projekat ne bi imao ovakav uspjeh, izjavila je za DertMusic Rosele Gjylbegu.

To je pjesma posvećena bajramu, koji poziva na jedinstvo, na buđenje nade u ljudima, jer smo zaista prošli veoma težak period “, naglasila je Rosela Gjylbegu.

Cjelokupni tim ovo projekta su: Composer – Enis Mullaj Lyrics – Eriona Rushiti Director Edlira Baholli Panoti Director of photography Ar visuals Editing Edlira Baholli Panoti Arrangement, Rec, Mix&Master – Enis Mullaj Acoustic and Electric Guitars – Tiri Gjoci.

United Bank of Albania je banka koja posluje u skladu sa islamskim principima u Albaniji čiji je večinski dioničar Islamic Development Bank.

Poslušajte i pogledajte uživajte u video spot “Duart hapur” ili ti “otvorene ruke”.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti