JUBILEJ

MASSIMOV NOVI VINIL “VJEŠTINA BOUTIQUE” PREDSTAVLJA PJESMOM ARSENA DEDIĆA – “Ne plači”!

MASSIMOV NOVI VINIL “VJEŠTINA BOUTIQUE” PREDSTAVLJA PJESMOM ARSENA DEDIĆA – “Ne plači”!

Krajem 2019. godine, dok nam još riječi pandemija, potres, katastrofa i zabrane nisu tako često bile u vokabularu, Massimo je održao turneju za pamćenje. Vještina Boutique obilježila je 15. godišnjicu od izlaska albuma Vještina koji je zauvijek obilježio Massimovu karijeru, a sastojala se od sedam nevjerovatnih koncerata.

Massimo je u pratnji Ive Popeskića, Henryja Radanovića i Elvisa Stanića obišao Čakovec, Karlovac, Slavonski Bord, Osijek i Zagreb i odsvirao koncerte koje i muzičari i publika pamte kao posebne. Upravo se zato rodila ideja da neke od tih live izvedbi zauvijek uhvatimo u vremenu i objavimo – i to na ploči.
LP Vještina Boutique donosi sedam predivnih izvedbi u live verziji – pjesme Bacila je sve niz rijeku, Iz jednog pogleda, Da mogu, Razgovor s konobarom, Loše vino, Ne plači, Sve će to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš.

Foto Samir Cerić – Kovačevič Massimo – Vještina Boutique

“Bila mi je velika želja da atmosfera, izvedbe, osjećaj s ove turneje nekako ostane zabilježen. I onda se rodila ideja o ploči, pošto me, moram priznati, sasvim oduševilo. Baš je nekako prigodan medij ploča za ove pjesme izvedene u tom neponovljivom ambijentu” – rekao nam je Massimo koji je teško odabrao koje pjesme želi vidjeti na LP-u. Kako kaže sve one imaju posebno značenje.
A upravo je pjesma “Ne plači”, omiljenog Arsena Dedića odabrana za singl s ove nove ploče.
Snimljen je i spot, i to na koncertu u zagrebačkom kazalištu Gavella, a za odličan video broj zaslužan je naš priznati redatelj Radislav Jovanov – Gonzo.

Gonzo je savršeno uhvatio naše trenutke muziciranja, atmosferu i jako sam sretan što se mogu ovako vjerno podsjetiti na te trenutke kada smo slobodno nastupali, komunicirali s publikom, putovali i prenosili našu umjetnost ljudima” – rekao je Massimo. A kako bi proslavio izlazak ove ploče Massimo planira ponoviti koncerte s turneje i to u Zagrebu i Puli. Detalji će biti poznati uskoro, a do tada primjerak ploče možete pronaći u svim boljim prodavnicama muzke.

Emir Kovačević

March 29th, 2021

No comments