Search
Close this search box.

BH KVARTET SIRTANGO OBJAVIO PRVI SINGL “SABAH” U SARADNJI SA PIJANISTOM MATIJOM DEDIĆEM!

Bosanskohercegovači kvartet Sirtango objavio je video spot za kompoziciju Sabah snimljenu sa pijanistom Matijom Dedićem.

Sirtango je već nekoliko godina aktivan na sceni, čine ga neki od najprominentnijih muzičara Bosne i Hercegovine: Adis Sirbubalo (harmonika), Dino Šukalo (gitara), Edvin Hadžić (kontrabas) i Anes Beglerbegović (bubnjevi). Iako je bend već nastupao pred bosanskohercegovačkom publikom, ovo je prva autorska kompozicija kojom se predstavljaju široj publici.

Za DertMusic, Adis Sirbubalo kaže: “Instrumentalna kompozicija Sabah je nastala početkom ove godine i posvećena je jednoj meni posebnoj osobi. Kada sam pravio aranžman za Sabah već u samom startu sam zamislio klavirsku pratnju za ovu kompoziciju. Matija ja i smo dugogodišnji prijatelji i “Sabah” je bila jedinstvena prilika da po prvi put ostvarimo muzičku saradnju. Matija je naravno prihvatio poziv da bude naš gost i svoje dionice je maestralno odsvirao i snimio u Zagrebu. Miks i master je uradio Anthony Gravino u studiju Sky Blue Rental, Chicago.”

AdisSirbubalo Photo By Dženat Dreković

Sabah je svanuo u predpandemijsko vrijeme, a zbog epidemiološke situacije su dionice bh. muzičara snimljene u sarajevskom Long Play studiju, dok je Matija Dedić snimao u Zagrebu. Video spot za Sabah uradio je Nikola Galić.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti