Search
Close this search box.

ZENIČKI SASTAV BRUHUUHU I PRIJE OBJAVE PRVOG ALBUMA OSTVARIO PRESTIŽNU SARADNJU SA IZDAVAČKOM KUĆOM Bentley Records IZ New York!

Alternativni rock electro-industrial bend iz Zenice – Bruhuuhu potpisao je ugovor sa izdavačkom kućom Bentley records iz New York-a.  Prva pjesma koju izdaju pod ovom etiketom je “Dance”, a sva buduća izdanja grupe Bruhuuhu će biti pod etiketom Bentley Records label. Bruhuuhu je nominiran i za MusicAwardsCeremony 2020 (MAC) nagradu u kategoriji „New Artist”.

Ekskluzivno za DertMusic, o značaju ove saradnje, iz banda Bruhuuhu kažu:

“Za nas kao bend je veoma važno da smo još prije izdavanja prvog albuma uspjeli da osiguramo saradnju sa izdavačima koji će stati iza našeg rada. Bentley records nam je ponudio svoju saradnju koju smo naravno prihvatili posebno jer se radi o labelu iz New York, a naši tekstovi su na engleskom jeziku. Bitno nam je jer osim izdavaštva, Bentley records nam putem svojih platformi i modula osigurava mastering, podršku u marketing i PR-u i mnogim drugim detaljima koje sami jako teško da možemo raditi.”

Shodno uticajima različitih žanrova muzike, koje članovi grupe konzumiraju, u zvuku Bruhuuhua ima elemenata rocka, industrijala, elektronike i drugih srodnih žanrova.

Bentley Records BRUUUHU “Dance”

Bruhuuhu je sastav koji je nastao 2018. godine kao rezultat dugogodišnje komunikacije i zajedničkog muziciranja njegovih članova.

Prva pjesma koju izdaju pod ovom etiketom je “Dance“, a sva buduća izdanja grupe Bruhuuhu će biti pod etiketom Bentley Records label.Ekipu benda čine: Ernad Bihorac (vokal, gitara), Solo Semir (perkusije, vokal), Duško Kostić (bubnjevi), Nermin Bihorac (DJ) i Boris Marković (bas).

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti