NEW SINGL

NOVI SINGL NAKON VIŠE OD ŠEST GODINA- DINO MERLIN OBJAVIO SPOT I PJESMU “MI”!

NOVI SINGL NAKON VIŠE OD ŠEST GODINA- DINO MERLIN OBJAVIO SPOT I PJESMU “MI”!

U crnogorskom kompleksu Porto Montenegro Dino Merlin je premijerno predstavio video spot za pjesmu „Mi“. Ovo je prvi singl sa predstojećeg, dvanaestog po redu albuma ovog kantautora.

Video spot u čijoj su realizaciji učestvovali umjetnici iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Makedonije predvođeni rediteljicom umjetničkog imena KUKLA, sniman je u Porto Montenegru, marini i nautičkom naselju u bokokotorskom zalivu, koji je pod zaštitom UNESCO-a, te prvom One&Only resortu u Evropi, koji se otvara u proljeće 2021. godine.

Pjesma je puna života, optimizma, nade i vjere u bolje sutra. „’Mi’, najavljuje novo vrijeme, vrijeme u kojem više nego ikad trebamo biti “Mi”, jer samo tako možemo prevladati nedaće koje život postavlja pred nas, kaže Dino Merlin.

“MI” Dino Merlin – Foto Sever Zelak

Promocijom spota i pjesme Dino Merlin i Porto Montenegro su započeli višegodišnju kreativnu partnersku saradnju. „I jedni i drugi želimo stvarati djela koja ostaju, promovirati i stvarati nove vrijednosti o kojima slično razmišljamo, tako da kada govorim o saradnji sa Porto Montenegrom, bez zadrške mogu reći ‘Mi’”, zaključuje Dino Merlin.

Muziku za tekst Dine Merlina zajednički potpisuju Dino Merlin i Mahir Beathouse, dok su aranžman radili Ozan Bayraşa i Adis Sirbubalo. Na video spotu, uz već pomenutu rediteljicu, učestvovala je snimateljska ekipa na čelu sa direktorom fotografije Lazarom Bogdanovićem iz Beograda, kao i plesna grupa predvođena koreografkinjom Helenom Janjušević iz Zagreba, a sve u produkciji Magaze iz Sarajeva i Porto Montenegra.

Samo dan kasnije pregled video spota “MI” na zvaničnom youtbe kanalu Dine Merlina pregledalo je 901.357 njegovih fanova.

Emir Kovačević

October 30th, 2020

No comments