Search
Close this search box.

VAN MORRISON OBJAVLJUJE TRI NOVE PJESME U ZNAK PROTESTA PROTIV OGRANIČENJA VLADE VELIKE BRITANIJE!

Van Morrison je ovih dana najavio tri nove pjesme kao odgovor na tekuća ograničenja vlade Ujedinjenog Kraljevstva. Kritikujući mjere Vlade Ujedinjenog kraljevstva koje ugrožavaju opstanak muzičke industrije i koncertna izvođenja izazvao je lavinu reakcija koje se kreću od podrške istomišljenika do Kritika na račun tako liberalnih stavova.

Podsjetimo, Morison je institucija Rock and Roll muzike, autor je nekih od najboljih pjesama u historiji pop muzike, sa molionskim tiražima i brojnim nagradam u svojoj 60 godina dugoj karijeri.

“Born To Be Free”, “As I Walke Out”, i “No More Lockdown” su protestne pjesme koje dovode u pitanje mjere koje je Vlada poduzela. Morrison u svojim novim pjesmama jasno pokazuje koliko je nezadovoljan načinom na koji je vlada oduzela lične slobode, svima, ali pogotovo umjetnicima.

NEWPORT, ISLE OF WIGHT – JUNE 24: Van Morrison performing on the main stage at Seaclose Park on June 24, 2018 in Newport, Isle of Wight. (Photo by Mark Holloway/WireImage)

Tim povodom, Morrison kaže:

„Ne govorim ljudima šta da rade ili misle, vlada to već sjajno radi. Riječ je o slobodi izbora, vjerujem da bi ljudi trebali imati pravo misliti svojom glavom. “

Kantautor, koji se zalaže za to da se mjesta za nastupe ponovo otvore punim kapacitetom, snažno osjeća da zaključavanje, tzv. ”lockdown” dovodi do ubijanja muzike uživo, muzičke scene. Bez datuma za potpuno otvaranje 2020. godine, mnoga radna mjesta će se zauvijek ugasiti, ovo je njegov krik kojeg iskazuje na orginalan način.

Morison je pozvao i svoje kolege muzičare, pjevače, tekstopisce, producente, promotore da mu se pridruže u ovoj borbi protiv pseudonauke, da u konačnici progovore i izbore se za slobodu nastupa uživo u punom kapacitetu.

Mandatory Credit: Photo by Roger Goodgroves/REX/Shutterstock (9761029at) Van Morrison (aka Sir George Ivan Morrison) British Summer Time Hyde Park Festival, Day 8, London, UK – 13 Jul 2018

Tri pjesme bit će dostupne za preuzimanje i streaming samo sa odabranih prodajnih mjesta.

Tako, “Born To Be Free” izlazi u petak 25. septembra, “As I Walked Out” izlazi u petak, 9. oktobra, dok će pjesma “No More Lockdown” biti objavljena 23. oktobra.

Muzika uživo je u potpunosti zabranjena kada je u martu uvedeno zaključavanje. Od 1. avgusta moguće je da se zatvoreni muzički nastupi održavaju sa socijalno distanciranom publikom. Ipak, veoma je mali broj koncerata koji su održani u Velikoj Britaniji, a većina klubova, koncertnih dvorana je i dalje zatvorena.

Morrison će sa novim pjesmama debitovati kasnije ovog mjeseca na svojim predstojećim nastupima u londonskom Palladiumu.

Oznake: NO LOCKDOWN
Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti