Search
Close this search box.

MAJA MILINKOVIĆ OBJAVILA NOVI FADO U VIDEU “Tajna” POSVEĆEN NJENOM PSU Dudi!

Bosanskohercegovačka interpretatorka fada i sevdaha Maja Milinković objavila je novu pjesmu i video pod nazivom “Mistério” u prevodu “Tajna”, koja je posveta njenom psu Dudi. Autorica teksta i muzike  poručuje da je u ljubavi odgovor i da i kad je najteže treba odabrati put ljubavi.

“Kad sam pisala pjesmu, moj voljeni pas Dudi je bio već jako bolestan i znala sam da mu se bliži kraj. Sama pomisao da ću ga izgubiti paralizirala me je i plašila me. Sjećam se da mi je svo vrijeme provodio na  krilu, dok sam sjedila za klavirom, za kompjuterom,  pa tako i u momentu dok sam pisala pjesmu. Tražila sam u sebi snagu i odgovore kako bih se izborila sam gubitkom koji me je čekao i tako sam napisala pjesmu “Tajna je u ljubavi”.   

Maja Milinković

Dudi  je bio moj vjerni prijatelj 13 i pol  godina, dovela sam ga iz Sarajeva u Lisabon, prošao je sa mnom ovaj moj put,  uvijek je bio uz mene i nikad se nisam osjećala sama”, dodaje Maja Milinkoić, te nastavlja:  “Njega više nema, ali ostala je pjesma. Svako se u životu bori sa nekim gubitkom. Ono što nam daje utjehu i snagu je ljubav. Gajiti je, tražiti je, zvati je i davati je. Ona odnosi strah i bol, gorčinu i bespomoćnost i svemu daje smisao.“

Video, u realizaciji Sofije Ramada Curo, je sniman u vrijeme poslijepodneva i zalaska sunca sa druge strane rijeke Težo kako bi se Lisabon vidio iz druge perspektive. 

Na pjesmi su svirali: Luís Coelho (portugalska gitara), Carlos Viçoso (klasična gitara), Carlos Menezes (kontrabas) a video posjeduje prevod (titl) na našem jeziku.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti