USKORO

PJESMOM “ŠTO JE TUŽNA TAKO OVA NOĆ” AMIRA MEDUNJANIN NAJAVLJUJE NOVI ALBUM!

PJESMOM “ŠTO JE TUŽNA TAKO OVA NOĆ” AMIRA MEDUNJANIN NAJAVLJUJE NOVI ALBUM!

World music diva Amira Medunjanin predstavila je prvi singl sa svog novog nadolazećeg studijskog albuma For Him and Her. Album je jedinstveni hommage Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić, velikanima kafanske glazbe Balkana.

Tomina Zdravkovićpjrvao pjevao je “Što je tužna tako ova noć” je pjesma objavljena davne 1971. godine, no do dana današnjeg nezaboravljena. Amira Medunjanin interpretacijom odiše iznimnim poštovanjem prema liku i djelu Tome Zdravkovića. Svojim veličanstvenim glasom Amira jednostavno očaravabaš kao što je i Toma davno prije. Pjesma je kao i cijeli album snimljena u Bostonu (SAD), a na njemu su sudjelovala eminentna muzička imena: Shyrkhan Agabeyli (bas), Bojan Zulfikarpašić (perkusije i Moog Matriarch), Predrag Vasić (gitare i mandolina), Ismail Lumanovski (klarinet), Mustafa Šantić (harmonika) i Vladimir Ćuković (violine).

Cover albuma

U knjižici izdanja For Him and Her, ugledni glazbeni novinar, kritičar i publicist, Petar Peca Popović piše: “Nije slučajno ova ploča posveta Tomi i Silvani. Ima u njihovim putevima i životima, prijateljstvu i saradnji nešto što toj muzici i zajedničkoj sudbini daje dimenziju prave bajke. Ako je on novokomponovanoj muzici navukao odelo gubitničke šansone, ona je tu tvorevinu satkanu od tuge i istine svojim nadahnućem i veštinom ozvaničila kao žensku verziju kafanske molitve.”

Crno-bijeli videospot u režiji Almira Abaza (Ideologija, Sarajevo) ispunjen je snimcima i fotografijama Sonje Dende i Vojislava Đorđića (Town Hill Colony) koji potpisuje i naslovnu fotografiju albuma. Jednostavno nazvan For Him and Hernovi studijski album Amire Medunjanin (realiziran u suradnji s partnerom projekta Stars & More) koji će vas očarati, na svim streaming servisima bit će dostupan od 12. Juna dok će CD u prodaji biti diljem regije 24. juna. Sredinom jula u prodaji će biti i bogato opremljeni dvostruki vinil.

Emir Kovačević

June 10th, 2020

No comments