Search
Close this search box.

FEĐA IBRULJ, MOSTARSKI KANTAUTOR PREDSTAVLJA ČETVRTI SINGL “TI”!

Na oduševljenje fanova glam pop rocka, ovo je već četvrti singl mostarskog kantautora, Feđe Ibrulja, frontmena i osnivača muzičkog sastava F.M.Project.

Novi video za pjesmu “Ti” snimljen je isključivo mobitelom, prošle godine na odmoru u Austriji i na Siciliji kao znak podrške mladim umjetnicima i muzičarima pri kreiranju videa za svoje audio materijale. Inače, F.M. Project predstavlja nezavisni muzički podvig „Indie” koji djeluje od 2015. godine, a krajem 2020. planira na domaće tržište plasirati album od deset numera.

Osnivač i frontmen FM Project, Feđa Ibrulj rođen je 1985. godine u Mostaru. Prvo muzičko obrazovanje stiče u Muzičkoj školi I i II stepena u Mostaru. Proces učenja i sviranja gitare je počeo još davne 1991. godine. Početak rada ovog muzičkog projekta je obilježen je objavom samostalnog studijskog singla naziva „Svjetla nebeska” u julu 2015. godine.

Feđa je imao zavidnu muzičku karijeru: 1995 – 1998 Kreativni nered, cover Rock & Roll band (lead guitar); 2009 – 2015 Maska, autorski Heavy/Power Metal band (lead guitar, singer, songwriter); 2011- KoSuOvI, autorski i cover Rock & Pop Rock band (lead guitar, singer, songwriter); 2015 – F.M. Project, autorski Glam/Pop/Rock projekat (lead guitar, singer, songwriter).

Feđa Ibrulj

Audio zapis za pjesmu “Ti” je nastao još 2018. godine kao kao znak podrške svim mladim umjetnicima i muzičarima pri izradi video zapisa za svoje materijale. Pjesma je u potpunosti snimljena i odsvirana u Blacksmith studiju, u Kragujevcu. Tim povodom, Feđa kaže:

“Nemjerljiv doprinos snimanju videa dao je i moj dugogodišnji prijatelj, Zagorcic Samir koji je od ranjie javnosti poznat kao apsolutni pobjednik regionalnog TV Showa, OBN Supernova Multi Talents iz kategorije gluma. Mostarac sa australskom adresom, Steve Skakić-Svita (na YouTube-u poznat kao Oliwud) je uspio da od 30 GB našeg materijala napravi video koji ima početak i kraj, glavu i rep.”

Muziku i tekst za pjesmu “Ti” napisao je sam Feđa, a audio recording, mix i master su u potpunosti urađeni u Blacksmith studiu, u Kragujevcu kod producenta Stefana Kovačevića koji ujedno izvodi sve instrumente i bek vokale na audio zapisu.

Za video i kameru zadužen je Samir Zagorčić, dok produkciju i montažu potpisuje Steva Skakić Svita.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti