NEW SINGL

FEĐA IBRULJ, MOSTARSKI KANTAUTOR PREDSTAVLJA ČETVRTI SINGL “TI”!

FEĐA IBRULJ, MOSTARSKI KANTAUTOR PREDSTAVLJA ČETVRTI SINGL “TI”!

Na oduševljenje fanova glam pop rocka, ovo je već četvrti singl mostarskog kantautora, Feđe Ibrulja, frontmena i osnivača muzičkog sastava F.M.Project.

Novi video za pjesmu “Ti” snimljen je isključivo mobitelom, prošle godine na odmoru u Austriji i na Siciliji kao znak podrške mladim umjetnicima i muzičarima pri kreiranju videa za svoje audio materijale. Inače, F.M. Project predstavlja nezavisni muzički podvig „Indie” koji djeluje od 2015. godine, a krajem 2020. planira na domaće tržište plasirati album od deset numera.

Osnivač i frontmen FM Project, Feđa Ibrulj rođen je 1985. godine u Mostaru. Prvo muzičko obrazovanje stiče u Muzičkoj školi I i II stepena u Mostaru. Proces učenja i sviranja gitare je počeo još davne 1991. godine. Početak rada ovog muzičkog projekta je obilježen je objavom samostalnog studijskog singla naziva „Svjetla nebeska” u julu 2015. godine.

Feđa je imao zavidnu muzičku karijeru: 1995 – 1998 Kreativni nered, cover Rock & Roll band (lead guitar); 2009 – 2015 Maska, autorski Heavy/Power Metal band (lead guitar, singer, songwriter); 2011- KoSuOvI, autorski i cover Rock & Pop Rock band (lead guitar, singer, songwriter); 2015 – F.M. Project, autorski Glam/Pop/Rock projekat (lead guitar, singer, songwriter).

Feđa Ibrulj

Audio zapis za pjesmu “Ti” je nastao još 2018. godine kao kao znak podrške svim mladim umjetnicima i muzičarima pri izradi video zapisa za svoje materijale. Pjesma je u potpunosti snimljena i odsvirana u Blacksmith studiju, u Kragujevcu. Tim povodom, Feđa kaže:

“Nemjerljiv doprinos snimanju videa dao je i moj dugogodišnji prijatelj, Zagorcic Samir koji je od ranjie javnosti poznat kao apsolutni pobjednik regionalnog TV Showa, OBN Supernova Multi Talents iz kategorije gluma. Mostarac sa australskom adresom, Steve Skakić-Svita (na YouTube-u poznat kao Oliwud) je uspio da od 30 GB našeg materijala napravi video koji ima početak i kraj, glavu i rep.”

Muziku i tekst za pjesmu “Ti” napisao je sam Feđa, a audio recording, mix i master su u potpunosti urađeni u Blacksmith studiu, u Kragujevcu kod producenta Stefana Kovačevića koji ujedno izvodi sve instrumente i bek vokale na audio zapisu.

Za video i kameru zadužen je Samir Zagorčić, dok produkciju i montažu potpisuje Steva Skakić Svita.

Emir Kovačević

May 14th, 2020

No comments