Search
Close this search box.

MAJKE NAS UČE LJUBAVI, DOBROTI, POŠTENJU, SAMOPOŠTOVANJU PORUČIO MAK KALEM I ODAO POČAST SVIM MAJKAMA PJESMOM “My gift to all mothers”!

Povodom praznika ” Majčin dan” koji je obilježen u nedjelju 10. maja, Mak Kalem je objavio spot za pjesmu ” My gift to all mothers ”. Pjesma sa njegovog novog albuma LUDUS je poklon svim majkama širom svijeta kojima je ovim putem želio odati svoje poštovanje.

Majka je vječna inspiracija, povod je 10. maj međunarodni praznik Dan Majki. Mak je rekao za DertMusic šta je bio njegov momentum za ovu stvar, u vremenu u kojem živimo, kada se gubi svaka nit prema roditeljima, a time i majci koja ima posebnu ulogu u našim životima,

“Majke nas uče ljubavi, dobroti, poštenju, samopoštovanju, davanju i primanju. One nas tješe, poljupcem pred spavanje tjeraju strah od stvarnih i izmišljenih čudovišta. Uče nas kako da savladamo iskušenja i postanemo ljudi. Majke obavljaju najvažniji, najodgovorniji i najzahtjevniji posao na svijetu. Bez plate, bez odmora i praznika, 365 dana u godini. Nema pravog nacina da im se odužimo, osim da ih volimo i poštujemo i da im to pokažemo kako najbolje znamo. Ovo je moj način.”

Spot je snimio Tvrtko Vidokk Barišić u julu prošle godine, u Karlovcu. Završen je prije sedam dana, pred promociju za Majčin dan.

Podsjetimo, Mak Kalem je mostarski kantautor i pjevač. Njegov prvi album ”Sapere aude” je objavljen 2014. godine sa band-om Jester's Play. Nakon svirki i promocije prvog albuma na festivalima u regionu, band je prestao sa radom. Mak nastavlja svoj samostalni rad piše svoj drugi, odnosno prvi solo album. Album je izdat 2019 godine pod nazivom ”Ludus”. Kao i prvi album, Ludus je snimljen u Zagrebu (LEMON PRODUCTION, NLO studio) april/maj 2019 godine. Producent albuma je Srđan Sekulović Skansi.

Poslušajte ”My gift to all mothers” – ovaj posebni poklon svim majkama.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti