Search
Close this search box.

PRODUKCIJSKA KUĆA PODMORNICA PREDSTAVLJA NOVI VIDEO SPOT „KAVERNA“ DREAMONAUT-A!

Podmornica predstavlja novi single Dreamonaut-a, pod nazivom Kaverna, koji je objavljen uz video spot. Pjesma Kaverna nastaje nakon posjete Bijambarskim pećinama u aprilu 2019. godine. Pristup rada na Kaverni se sastojao od eksperimentalnog sklapanja video isječaka u jednu cjelinu, a nakon toga je realizovana muzika koji prati kretnje u spotu. Atmosferična, mračna i melodična. Kaverna.

Daniel Galić, poznatiji pod pseudenimom Dreamonaut, je bh. producent koji dolazi iz Kiseljaka. On je u svijet muzike ušao 2009. godine, počevši eksperimentisati sa prvom gitarom. Pet godina poslije, Dreamonaut završava školu za muzičku produkciju u Zagrebu, a nedugo zatim pohađa časove klasične gitare kod prijatelja i profesora Jurice Kuliša. Nakon toga počinje stvarati svojstven zvuk, kreirati drugačiji pristup muzici i audio produkciji te ozbiljnije proučavati muzičku teoriju i kompoziciju.

Podsjetimo, Podmornica je digitalna izdavačka kuća iz Sarajeva, koja je nastala 2014. godine kao label Submarine Vibes, a zatim i 2016. godine kao serija koncerata eksperimentalne i alternativne muzike. Od 2018. godine Podmornica počinje sa radom kao samostalna produkcijska kuća, čiji je cilj afirmacija domaćih i regionalnih muzičara kroz promociju, booking i podsticanje međusobne suradnje unutar muzičke scene.
Rad labela će biti usmjeren ka izdavanju muzike, a u budućnosti organizaciji koncerata i nesvakidašnjeg programa, te stvaranju brenda koji će se vremenon istači kao kvalitetan selektor muzičkog sadržaja. U četiri godine rada kao label Submarine Vibes koji izdaje isključivo klupsku elektronsku muziku, Podmornica je imala priliku izdati preko 60 izdanja, sa više od 150 artista iz različitih zemalja širom svijeta. U 2017. godini predstavljen je i prvi Hibridov album Izgubljeni, u formi CD-a.

Podmornica ovom pjesmom zaokružuje produktivni april u kojem je predstavljena muzika domaćih muzičara Bridgebanks, Hibrid, Jaddah, Dino Mangafic, Zlatan Hadžifejzović. Pratit rad domaćeg muzičkog kolektiva možete na Podmornica društvenim mrežama.

Kaverna je dostupna na svim online platformama, a video možete pogledati na Youtube.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti