Search
Close this search box.

VEČERAS, AKLEA NEON ODRŽAT ĆE KONCERT U SARAJEVSKOM JAZZ KLUBU JAZZBINA!!!

Aklea Neon, osječka kantautorica i putujuća umjetnica, svoje afro-soul etno-beats harmonije kanalizira cijelim tijelom – nogom na pedal looperu, rukom na gitari i MIDI controlleru s glasom koji rezonira do tjemen, nastipa večeras, 20. februara u sarajevskom jazz klubu Jazbina.

Osim afro-soul ethno-beats zvuka, karakterističnog za Akleu, ovaj puta bit će i klupske muzike, poput duba i trancea.

Nakon završetka prve samostalne turneje tokom koje je održala oko 50 koncerata ova “vila ritma i beata” (kako joj mediji tepaju) prikupila je simpatije publike od Dubrovnika do Berlina, a krajem mjeseca nastupit će i u Opatiji na ovogodišnjem izdanju “Dore” za Eurosong kada će predstaviti novu pjesmu “Zovi ju mama”.

Pjesma “Zovi ju mama” Aklein je odgovor na požare diljem svijeta. “Tematika je vrlo relevantna i tiče se svih nas – Planeta nam je dom. Zemljani smo prije svega. Jedva čekam da s tom porukom iskočim iz ekrana u svačiju dnevnu», ističe Aklea. Ova putujuća muzičarka je, kako kaže, pauzirala sve ova dva mjeseca zbog priprema za Doru.   

Akle Narno se kratko obratila sarajevksoj publici putem svog facebook profila:

Šejkamo gepeke skupa u Sarajevu! Startam sutra u 21:30 @jaazbinasarajevo ?nemojte da moram pjevati “što te nema” ?

Foto: @kristijan cimer
Hair: Braidalicious
Makeup: Leela's House of Art by Mateja

Aklea Neon


Cijela pjesma nastala je u suradnji s mladim producentom akademskog obrazovanja Klaadom koji je već poznat na alternativnoj sceni”, izjavljuje Aklea, « plus je što imamo taj Billie Eilish moment -dvoje ljudi, zbog napredne glazbene tehnologije, danas je dovoljno da složi album koji će pokupiti sve Grammyje, a u našem slučaju, nadam se, karte za Rotterdam!”

Uz Akleu, osim Klaade, na sceni će ju vokalno i plesno poduprijeti i članice prestižnog Vokalnog ansambla Brevis Laura Gluck-Radičević, Arijana Šmit i Aleksandra Vukadinović. S njima je u svojih 13 godina zborske karijere nastupala na tri kontinenta, pa čak i u newyorškom Carnegie Hallu. Osim Brevisica u pjesmi pjevaju i kelj i mladi bor.


Podsjećamo, Aklein debitantski singl “Da mi je”, snimljen u Londonu, nastao je u Hrvatskoj s kadrovima putovanja brazilskom obalom na motoru, pjesma je koja ima noge, kotače i krila. Drugi singl “Pola puta” objavljen je na Femme Nouvelle kompilaciji, glas uz glas s najutjecajnijim kantautoricama u Hrvatskoj. Treći singl “What I Want” prožet je zaraznim afro zvukom i melodičnim vokalom, a pjesmu su popratili i renomirani svjetski portali ovog glazbenog pravca.

Stoga, ne propustite sarajevski nastup ove sjajne osječke muzičarke jedinstvenog glasa i interpretacije u sarajevskom jazz klubu Jazbina!

Oznake: Koncert
Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti