Search
Close this search box.

MARA DONIO DAŠAK MELANHOLIJE BH. PJESNIKA U SARAJEVO!!!

Protekla subotnja večer 14.12.2019. godine u kultnom AG klubu u Sarajevu bila je rezervirana za intimni koncert mostarskog kantautora Sanela Marića Mare. Mara je prošetao po svojim albumima, te za svoj novi projekat pod imenom “Mara pjeva bh. pjesnike”, odabrao stvari koje upravo podcrtavaju tu njegovu stalnu težnju opjevati stihove naj značajnihih pjesnika prošlosti ali i savremene pjesnike današnjice koji svojim tekstovima imaju šta poručiti.

Koncert je ujedno i promocija Marinog posljednjeg singla urađenog upravo po tekstu našeg nobelovca Ive Andrića. Riječ je o pjesmi ‘Pismo nikome’ urađenoj po istoimenom tekstu Ive Andrića iz davne 1940. godine, koju su Mara i bend pod producentskom palicom Đanija Pervana prije nekoliko mjeseci snimili u mostarskom Pavarotti centru.

Photo by Emir Kovačević Dario Lukić & MARA – AG Klub Sarajevo

Ono što je mostarskog kantautora posebno privuklo u Andrićevom tekstu jeste činjenica da poezija napisana davne 1940. savršeno oslikava stanje u kojem danas živimo.

Photo By Emir Kovačević Sead Šašivarević – Bezdan

Sanel Marić Mara sjajni mostarski kantautor, ne samo da pjeva i sklada Aleksu, Maka, Bašagića, Šimića, već vješto spaja i pjesnike nove generacije: Tomaša, Begića, Karanovića, Ćišića… Sarajevska publika istinski je uživala u tom skladu poetike i akustike.

U jednoj od pauza između pjesama, sa publikom je podijelio svoje impresije rekavši da mu je drago da svira u Sarajevu, te vidi drage osobe poput Sinana Alimanovića u publici …

Donosimo vam dio atmosvere iz AG Kluba

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti