Search
Close this search box.

USPJEŠNO REALIZIRANA KONCERTNA TURNEJA SINAN ALIMANOVIĆ INTERNATIONAL BANDA U KINI!

Sinan Alimanović je sa svojim Internationalnim bandom održao seriju uspješnih koncerata u Kini.

U protekloj sedmici uspješno je realizirana uspješno je realizovana koncertna turneja Sinan Alimanović International Banda u Kini. Nakon uspješne serije koncerata u Pekingu 2017. godine, Sinan Alimanović je ponovo pozvan da održi turneju, ovaj put širom Kine, u pratnji svog internacionalnog banda. Naime, u prvoj sedmici maja, u okviru CEEC Culture & Arts Carnivala, a u organizaciji Ministarstva kulture Republike Kine i Grada Pekinga, 02. i 03. maja održana su dva velika koncerta u Pekingu. Treći koncert realiziran je u gradu Aranya, na obali Tihog Oceana – DDC Aranya, dok je četvrti koncert održan u clubu DDC Beijing, u Pekingu.

Sinan Alimanović

Na koncertnoj turneji, Sinan Alimanović International Band, kineskoj publici je predstavio mozaik bosansko – američkog jazza, jedinstveni zvuk po kojem je Sinan Alimanović International Band prepoznatljiv u svijetu. Na koncertnom programu su se našle Alimanovićeve autorske kompozicije, kompozicije Harvie S-a i Lejle Alimanović, te jazz standardi.

Harvie S

Inače, Sinan Alimanović u kontinuitetu promoviše bosanskohercegovačku jazz scenu kroz saradnje sa najrelevantnijim imenima iz jazz svijeta, među kojima su i višestruki dobitnici prestižne nagrade Grammy. Samo neki od njih su: Randy Brecker, Harvie S, Victor Lewis, Ladislav Fidri, Duško Gojković, Alex Blake, Bobby Sanabria, Barbara Hendricks, Jed Levy, Petar Ugrin, Jim Mullen, Gianni Basso, Aladár Pege, itd.

Sinan Alimanović International band se na koncertu u Pekingu predstavio između ostalih i pjesmama “On Green Dolphin Street”, čiji vam djelić atmosphere donosimo u nastavku.

Također zapažen je bio i nastup Sinan Alimanović International Banda sa pjesmom The Theme”.

Pored toga, Lejla Alimanović se također na koncertu u Pekingu predstavila pjesmom “Roy Hard Groove”, koju možete poslušati u nastavku.

Treba podcrtati, Sinan Alimanović International Band čine najbolji savremeni evropski i američki jazz umjetnici. Pirje svih, tu je Harvie S, basist, kompozitor, inovator, višedecenijski profesor na Manhattan School of Music, svestrani umjetnik koji je svojevremeno uvršten u porodično stablo jazz muzike.

Vlaimir Kostadinović

Pored njega, tu je svakako Vladimir Kostadinović, više puta nagrađivani bubnjar i kompozitor koji spada među najbolje svjetske jazz bubnjare nove generacije i koji je sarađivao sa mnogim vrunskim svjetskim muzičarima.

Lejla Alimanović

Na kraju, ali ne manje važna, tu je Lejla Alimanović, magistrica u oblasti odnosa između jazza i književnosti, umjetnička producentica, jazz vokalistica, koja je u Pekingu uz podršku trija, premijerno predstavila novu autorsku kompoziciju “Roy Hard Groove” posvećenu legendarnom trubaču Roy Hargrovu.

Oznake: China Tour
Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti