Search
Close this search box.

Muzička diva svjetskog glasa Hindi Zahra dolazi u Sarajevo!

JU „Centar za kulturu“ Kantona Sarajevo- BKC s ponosom vam predstavlja:

 

Marokanska pjevačica koja se na ovim prostorima proslavila hitom „Beautiful Tango“, nedavno je otpočela svjetsku turneju na kojoj promoviše svoj drugi album „Homeland“, koji je izašao u aprilu prošle godine. U sklopu svoje turneje, Hindi će po prvi put održati svoj koncert u Sarajevu 11.03. u dvorani Bosanskog kulturnog centra.

 

Hindi, za koju kažu da je nasljednica Beth Gibbons iz Portisheada, Norah Jones, Janis Jopplin i Billy Holiday, spaja jazz sa bluesom, soulom i marokanskim etnom, te stvara unikatnu kombinaciju sa kojom se za jako kratko vrijeme plasirala u sami vrh svjetske muzičke scene. Marokanska djevojka sa trenutnom adresom prebavilišta u Parizu kao samouki multi instrumentalista, započinje karijeru 2010. godine albumom „Handmade“   za koji je dobila prestižnu muzičku nagradu „Victories de la Musique“ , a odmah nakon toga postaje nosilac priznanja „Constantin“.

 

unnamed
Hindi Zahra

Već u prvom krugu prodaje ulaznica za dugo očekivani nastup Hindi Zahre  u Sarajevu se pokazuje ogromno interesovanje, samom činjenicom da je prva serija već rasprodata.

Marokanska pjevačica koja se na ovim prostorima proslavila hitom „Beautiful Tango“, nedavno je otpočela svjetsku turneju na kojoj promoviše svoj drugi album „Homeland“, koji je izašao u aprilu prošle godine. Hindi, za koju kažu da je nasljednica Beth Gibbons iz Portisheada, Norah Jones, Janis Jopplin i Billy Holiday, spaja jazz sa bluesom, soulom i marokanskim etnom, te stvara unikatnu kombinaciju sa kojom se za jako kratko vrijeme plasirala u sami vrh svjetske muzičke scene. Marokanska djevojka sa trenutnom adresom prebavilišta u Parizu kao samouki multi instrumentalista, započinje karijeru 2010. godine albumom „Handmade“   za koji je dobila prestižnu muzičku nagradu „Victories de la Musique“ , a odmah nakon toga postaje nosilac priznanja „Constantin“.

Karte po cijeni od 35 KM možete kupiti na blagajni BKC-a svaki dan od ponedjeljka do subote u terminu od 10 do 17 sati ili putem web portala www.kupikartu.ba.

 

 

 

 

 

Oznake: WorldMusik
Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti