John Zorn na poštanskoj markici

  1. Jazz Fest Sarajevo

John Zorn na poštanskoj markici

24.06.16

Međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo koji se održava od 2. do 6 novembra već dvadeset godina pokušava i uspjeva u tome da ukupni kulturni život u glavnom gradu BiH digne na jedan viši nivo, i u tome uspjeva iz godine u godinu dovodeći u Sarajevo najznačajnija imena sa svjetske jazz scene.

Organizatori su se potrudili kao do sada da ponude atraktivan program čiju posebnost čini i sarajevski maraton koji će okupiti 25 muzičara njujorške scene predvođenih američkim kompozitorom Johnom Zornom.

Grafičko rješenje, koje je uradio Goran Lizdek, sadrži fotografiju Johna Zorna kao i crteže i notne zapise ovog američkog kompozitora, saksofoniste, multiinstrumentaliste i producenta.

Program John Zorn’s Bagatelles Marathon Sarajevo bit će održan 4. novembra i predstavljat će evropsku premijeru kompozicija iz ciklusa The Bagatelles koje je Zorn napisao u periodu od marta do maja prošle godine.

U septembru će u izdanju BH Pošte još jednom poštanskom markicom biti obilježena 20. godišnjica međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti