iMTM Records / Mila BK aka Milica Bonar „D-dimer“

MTM Records predstavlja novi projekat mlade Sarajevske perspektivne muzičarke Mila BK aka Milica Bonar „D-dimer“.

Pjesma je drugi singl Mile BK koji stiže nakon njenog prvijenca „Tranzit” , a govori o suočavanju sa teškim stanjima i problemima  u kojima se možemo naći, te  prevazilaženju kriza prilikom borbe sa navedenim.

Pjesma je pisana na klinici u Istanbulu, a posvećena je borbi za život bliskih osoba Mile BK.

„Pjesma se također odnosi i na stanja uzrokovana depresijom, sa kojom sam se na ličnom planu godinama borila. Stvari za kojima trčimo u našim svakodnevnim životima ne traju vječno, ratovi su najbolji primjer toga da danas jesmo – sutra nismo, bolest ili gubitak novca, također. Bez bitnih stvari u životu je lako ostati igrom sudbine, bez obzira na uloženi trud ili novčana sredstva.

MTM Records / Mila BK aka Milica Bonar „D- dimer“

Iako je u pjesmi korišten metaforički, d- dimer u medicinskom smislu predstavlja konkretan pojam, a njegova povišena vrijednost zahvata pacijente koji se bore sa tromboembolijom, kardiovaskularnim bolestima, depresijom ili poteskoćama u trudnoći, dok je za nas možda više prepoznatljiv u kontekstu aktuelne pandemije koronavirusa, gdje je povišena vrijednost D-dimera uobičajena manifestacija kliničke slike takvih pacijenata.” – navodi Mila.

Millica Bonar je rođena u Sarajevu 15.03.1985. godine, gdje je završila osnovnu, srednju školu, te studij novinarstva i odnosa s javnošću. Radila je u medijima, pohađala časove klavira, plesa i baleta, a članica je i Mješovitog hora Akademskog kulturnog Centra Slobodan Princip “Seljo”.

U sklopu nastave koju je pohađala na sarajevskom iMTM-u, educirala se za komponovanje na muzičkim softverima. Autor je svojih dosadašnjih pjesama i muzike.

D-dimer” je objavljena na svim svjetskim digitalnim platformama i čeka na svoju publiku.

Podijelite:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Podijelite

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Povezane novosti