“Divanhana” donosi sevdah, nastavlja promociju novog albuma „Zukva“ ima turneju po Srbiji

Divanhana

 

Bend „Divanhana“ nastavlja svoju turneju, naredna destinacija je Srbija. Iako je nedavno rasprodala koncerte u Kolarčevoj zadužbini i očarala tamošnju publiku nizali su se nastupi po evropskim destinacijama, ali ponovo se vrača u komšiluk.

 

Potrebno je reći da je album „Zukva“ prije izvjesnog vremena za prostor Balkana objavio Multimedia Music, a za svjetsko tržište objavljuje engleski ARC Music, jedan od najagilniji izdavača etno muzike. Neke od pjesma sa njihovog novog albuma su “Oj Safete, Sajo, Sarajlijo”, “Da sam ptica”, “Ciganka sam mala” i druge poznate sevdalinke i pjesme sa Balkana.

Pored ustaljenog sastava od nedavno je njihova nova vokalistica Naida Čatić koja je već pobrala simpatije publike koja sluša i voli sevdah.

Članovi benda Divanhana:

Neven Tunjić (piano),Nedžad Mušović (accordion), Azur Imamović (bass guitar), Rifet Čamdžić (drums), Irfan Tahirović (percussions)

Koncerti koje će održati u Kulturnom centru u Grockoj, 3. juna, u Narodnom pozorišu u Nišu, 4. juna i Kulturnom centru u Novom Sadu, 5. juna. Ovim koncertima “Divanhana” nastavlja evropsku turneju, kojim promoviše album “Zukva“.

 

Podijelite:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Podijelite

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Povezane novosti