Jazz

John Zorn na poštanskoj markici

John Zorn na poštanskoj markici

  1. Jazz Fest Sarajevo

John Zorn na poštanskoj markici

24.06.16

Međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo koji se održava od 2. do 6 novembra već dvadeset godina pokušava i uspjeva u tome da ukupni kulturni život u glavnom gradu BiH digne na jedan viši nivo, i u tome uspjeva iz godine u godinu dovodeći u Sarajevo najznačajnija imena sa svjetske jazz scene.

Organizatori su se potrudili kao do sada da ponude atraktivan program čiju posebnost čini i sarajevski maraton koji će okupiti 25 muzičara njujorške scene predvođenih američkim kompozitorom Johnom Zornom.

Grafičko rješenje, koje je uradio Goran Lizdek, sadrži fotografiju Johna Zorna kao i crteže i notne zapise ovog američkog kompozitora, saksofoniste, multiinstrumentaliste i producenta.

Program John Zorn’s Bagatelles Marathon Sarajevo bit će održan 4. novembra i predstavljat će evropsku premijeru kompozicija iz ciklusa The Bagatelles koje je Zorn napisao u periodu od marta do maja prošle godine.

U septembru će u izdanju BH Pošte još jednom poštanskom markicom biti obilježena 20. godišnjica međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo.

Emir Kovačević

June 24th, 2016

No comments