Search
Close this search box.

GITARSKI VIRTUOZ VLATKO STEFANOVSKI & TRIO V3 PRAVI TOUR PO BIH, DOLAZI I U SARAJEVO!

Legendarni gitarista Ex-Yu muzičke scene virtuoz na gitari čiji akordi odjekuju balkanskim poluostrvom, ali i širom Evrope i svijeta i čine ga jednim od najboljih u ovm esnafu odlučio je krenuti na tour po Bosni i Hercegovini i donijeti na stage kako stara tako i nova svoja ostvarenja. Ne propustite koncerte Vlatka Stefanovskog & V3 u Zenici, Tuzlu, Sarajevu i Mostaru.

Vlatko Stefanovski jedan je od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe, ali i je svjetski poznat po svojim nevjerojatnim izvedbama na gitarama. Njegova maestralnost seže u melodije koje malo ko može odsvirati upravo radi njegovih kombinacija etno jazza, rock-a, jazz fusion-a i blues.

Svoju karijeru Stefanovski je gradio kao član grupe “Leb i sol” sa njima je snimio 13 albuma, a zatim je krenuo u samostalnu karijeru i izdao više od 4 albuma te nastavlja nizati uspjehe do dana današnjeg. Njegov prvi samostalni uradak “Kauboji i indijanci” (1994.) pokazao je raskošni talenat i interese od dubokih korijena tradicionalnih elemenata do ambijentalnih ugođaja i klasičnog bluza. Stefanovski već odavno saradnja sa Miroslavom Tadićem također velikim gitarskim virtuozom i sastavom V3 Trio kroz različite projekte.

Miroslav Tadić

Ono što je potrebno napomenuti jeste njegov angažman na  zavidnoj karijeri i svjetskim uspjesima koje je postigao pišući muziku za film, pozorišne predstave  i balet. Komponovao je muziku za ruski film “Put na Sunce” redatelj Yesmina Ustaoglua koji je osvojio dvije nagrade na Berlinskom filmskom festivalu 1999. Izvedbe Vlatka Stefanovskog upotpunio je trio V3 te je uz dodatak bas gitare i bubnjeva dodatno pojačao rock koncert koji nas očekuje u Sarajevu.

Vlatko Stefanoski & Trio V3

Podsjetimo se, Vlatko je 2017. godine objavio album Mother Tongue, a zatim 2020. Taftalidze Shuffle kojeg je ovaj posljednji pripremao u pandemijsko vrijeme kako kaže srećom, jer je imao svoj sopstveni studio koji mu je bio utočište od COVD-19.

Stefanovski i V3 trio pokazat će svoje umijeće kombinirajući instrumentalni rock, etno jazz, blues i jazz fusion, stvarajući zanimljive i prelijepe zvučne pejzaže, koncert u Sarajevu bit će prilika da odsvira neke od svojih svevremenih hitova.

Obezbjedite svoju ulaznicu putem servisa kupikartu.ba za ovaj nesvakidašnji koncertni događaj!

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti