Search
Close this search box.

JOE SATRIANI SINGLOM “Sahara” NAJAVIO IZLAZAK NOVOG ALBUMA “The Elephants of Mars”!

Joe Satriani, legenda električne gitare za 8. april najavljuje izlazak svog devetnaestog albuma pod nazivom “The Elephants of Mars”.

Ovo je Satrianijev 19. album koji bi trebao biti objavljen 8. aprila za earMUSIC. U pitanju je pandemijsko izdanje, a album najavljuje prvi singl “Sahara”.

“Novim albumom želim pokazati ljudima da album s instrumentalnom gitarom može sadržavati mnogo više kreativnih i zabavnih elemenata nego što mislim da ljudi koriste upravo sada”, kaže virtuoz za svoj 19. solo albuma.

I pored mnogih ograničenja zbog Covida19, Satriani je napravio nešto sasvim novo sa “Elephants of Mars”. Koristio je svoje vrijeme, da napravi široki skup pjesama koje povlače bogatu raznolikost žanrova. Prvi singl “Sahara” svakako odgovara naslovnoj temi albuma. Uključuje naznake subsaharskih stilova koji se nalaze u pjesmi “Shapeshifters” iz 2020. godine. “Ali Farka”, “Dick Dale”, i “An Alien And Me” s bogatim rock ritmovima koji su svojstveni upravo Davidu Gilmouru, poznatom muzičaru, tekstopiscu i multi-instrumentalisti.

Novi Singl “Sahara”

Max Vaccaro, generalni menadžer izdavačke kuće earMUSIC dao je svoje impresije povodom novog projekta:

“Prije nekog vremena, bili smo sretni da nas je izabrao Joe Satriani za svoj Chickenfoot project. Nemoguće je ne primjetiti i ne cijeniti ovu posvećenost, radnu etiku i sjajni talent u snimanju studijskog albuma i nastupima na sceni. Znali smo ipak da je sve te godine on imao svoju „kuću“ za svoju solo muziku i da za njega rad sa izdavačkom kućom znači lojalnost i pripadanje. Osjećamo veliku radost i odgovornost da danas, nakon toliko godina, možemo poželjeti dobrodošlicu Jou za njegov prvi solo rad sa earMUSIC

Album će biti objavljen kao CD Jewelcase, CD Digisleeve (limitirano posebno izdanje sa 14 fotografija koje je kreirao lično Joe.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti