Search
Close this search box.

POVODOM “25 GODINA NORVEŠKE U BIH” Per “Bass Viking” Quartet POD VODSTVOM HANSA MATHISENA DOLAZI U SARAJEVO!

U povodu obilježavanja 25 godina Norveške u Bosni i Hercegovini, Norveška ambasada u Sarajevu organizovat će niz poslovnih skupova, kulturnih događaja i mnogih drugih aktivnosti. Od umjetnika koji će nastupati, najavljujemo sjajnog Hansa Mathisena, norveškog jazz gitaristu.

Najavljujemo sjajnog Hansa Mathisena, norveškog jazz gitaristu, koji se školovao na Jazz programu u muzičkom konzervatoriju u Trondheimu, poznatom po nadahnutim nastupima sa Patom Methenyem i Wesom Montgomeryjem. Pored Hansa, kvintet koji će se predstaviti sarajevskoj publici sačinjavaju vrhunski umjetnici iz BiH Tatjana Topić, Adis Sirbubalo i Amar Češljar.

Prava je poslastica slušati i uživati u dionicama ovog slavnog norveškog jazz gitariste, koji iza sebe ima respektabilnu karijeru.

Per “Bass Viking” Mathisen

Kraljevina Norveška već 25 godina ustrajno i prijateljski pomaže BiH. Misija Norveške narodne pomoći u Bosni i Hercegovini počela je još davne 1993. godine, a tokom tih godina pomagali su izbjeglicama, obnovi naselja, razvoju civilnog društva i medija, te humanitarnom deminiranju.  Tim povodom, Norveško veleposlanstvo u Sarajevu organizovat će niz poslovnih skupova, kulturnih događaja i mnogih drugih aktivnosti kojima se slave izvrsni bilateralni odnosi između  dvije zemlje, pod nazivom”25 godina Norveške u BiH”.

Domaćin ovog koncertnog performansa bit će  Centar kulture i mladih.  Koncert Per “Bass Vikinga” Mathisena i njegovog benda bit će održan u subotu, 9. oktobra u 19:00 sati, Jelića 1, Sarajevo. Ulaz na koncert je slobodan, uz potrebnu  rezervaciju, zbog ograničenog broja gledalaca i epidemioloških mjera. Ulaznice se mogu rezervisati putem web stranice CKM

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti