Search
Close this search box.

MUSTRA ORCHESTRA PREDSTAVILA SVOJ NOVI VIDEO SPOT ZA PJESMU „Bijeg – Korak šesti!“

Travnički sastav Mustra Orchestra predstavio je video spot za pjesmu „Bijeg – Korak šesti“ sa svog novog albuma “Koraci”.

Nakon novog albuma, simbolično nazvanim „Koraci“, koracima od sedam milja krenuli su naprijed. Odmakli su se od epiteta „virtuozi instrumentalnog sevdaha“, isti su prerasli, a opet ostali dovoljno virtuozni da ne izgube predhodnim albumom stečenu naklonost muzičke kritike i publike.

Sada su članovi sastava „Mustra Orchestra “predstavili videospot za pjesmu „Bijeg – Korak šesti“. Nakon silnih bježanja, korak šesti, sevdalijskom muzičkom salom, tkanom tipkama klavira, nudi povratak na svoje. Vrijedna ekupa okupljena oko Taika Ganića nastavlja vezti nove stvari i uspjevaju utkati specijalnim muzičkim koncima i ovaj drugi koji u konačnici daje jedinstvenu mustru.

Pjesma se našla na albumu „Koraci“. Album je zadržao formu instrumentalnog albuma i u cjelini i dalje baštini ogroman uticaj sevdaha. Uz sevdalijsku žuč i ljubavni jad, znalački su ukomponovani i uticaji ambijentalne muzike. Sve prisutan jazz, pop, rock, pa i psihodelija, kreiraju originalan muzički izražaj koji bend „Mustra Orchestra“, sasvim sigurno, izdvaja od ostatka regionalne muzičke scene.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti