Search
Close this search box.

EKSKLUZIVNA KOLEKCIJA OD ČAK 6 CD IZDANJA LEGENARDNOG RAY CHARLESA DOSTUPNA NA STREAMING PLATFORMAMA!

U čast 90-tog rođendana legendarnog Ray Charles-a, Tangerine Records za 10. septembra najavljuje objavu limitiranog izdanja True Genius. Labela ploče koju je Charles objavio davne 1962.godine, koja sadrži čak 90 najznačajnijih njegovih djela na čak 6 CD-ova u setu.

Kolekcija također uključuje bonus disk koji sadrži osam neobjavljenih pjesama koje su snimljene u live nastupu u Štokholmu 1972. godine.  Uključuje hitove poput What’d I Say,” “I Can’t Stop Loving You,” and “ I’ve Got a Woman.”

Digitalno izdanje će biti dostupno i putem streaming platformi.  “Hit the Road Jack,” “Crying Time,” “Busted, “America the Beautiful, A Song for You,” and “Unchain My Heart” samo su neki od klasika koje će publika imati priliku čuti nakon više od decenije. Veoma smo ponosni jer možemo predstaviti ovu zbirku koja prikazuje svu širinu i dubinu muzike Ray Charlesa, prezentovano u hronološkom redoslijedu tako da slušalac može uživati na ovom svojevrsnom putovanju kroz najbogatiji i najkreativniji period u njegovoj legendarnoj karijeri”-izjavio je ovo Valeri Ervin, predsjednik Ray Charles fondacije, izrazivši još uzbuđenje što će ova sjajna muzika po prvi put biti dostupna na streaming servisima, tako da će i nove generacije moći nastaviti otkrivati sve genijalnosti Ray Charlesa.

Ray Charles

Ray Charles, američki pjevač, pijanista, tekstopisac i kompozitor, poznat i kao “Brat Ray” i kao “Genijalac”. On je pionir soul muzike jer je još 50-tih godina prošlog vijeka kombinirao bluez, jazz, rhythm i gospel zvuka. Dao je nemjerljiv doprinos povezivanju country muzike, rhythm i bluza, kao i pop muzike tokom 60-tih godina. Njegov hit iz 1960-te, Georgia On My Mind” je bio njegov prvi hit na Bilboard Top 100, dok je album Modern Sounds In Country And Western Music  bio njegov prvi album među Bilboard 200.

Za svoj doprinos u muzici osvojio je brojen vrijedne nagrade i priznanja, među njima Kennedy Center Honors, National Medal of Arts, Polar Music Prize, kao i impozantnih 17 Grammy nagrada.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti