Search
Close this search box.

AHMET I OMER ERDOGDULAR PREDVODE 10. PO REDU GODIŠNJI WORKSHOP TURSKOG MUZIČKOG INSTITUTA U NEW YORK CITY!

Sa zadovoljstvom najavljujemo 10. godišnju radionicu turskog muzičkog instituta u New York City, u trajanju od 3 dana, 4 sata dnevno. Ovogodišnji workshop će ponuditi online časove koji će biti fokusirani na teoriju muzike, modalni taksim, izvedbu, intonaciju kao i analizu modalnog repertoara interpretaciju, a istu će voditi svjetski-poznati majstori muzike.

Između ostalog, Ahmet Erdogdular će održati časove osmansko-turskog pjevanja. Ova predavanja će biti fokusirana na vještine pjevanja, tehnike improvizacije i izvedbu različitih formi klasične otomanske muzike. Naglasak je na repertoaru, ritmu što omogućava da i novi u ovom polju mogu razumjeti ove koncepte.

jedan od ranijih radionica

Drugi predavač, Omer Erdogdular će predavati o makamu, repertoaru, improvizaciji i tehnikama ornamentacije. Studenti će imati priliku na ovim časovima naučiti estetski jedinstvene aspekte i stilove turske klasične muzike, ali i prepoznati nove elemente muzičke tradicije.

Kotizacija za učešće na radionici je simbolična, prije svega zahvaljujući sponzorima i donatorima čime je workshop ostao dostupan široj publici.

Kotizacija za učešće je $140, pri čemu se za registracije uplaćene prije 05.maja odobrava popust od 20%. Raspored predavanja je:

Raspored radionica:
Petak 21. maj 2021 – 11am-3pm EST (New York time)
Subota 22.maj 2021 – 11am-3pm EST (New York time)
Nedjelja, 23.maj 2021 – 11am-3pm EST (New York time)

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti