LIVE NASTUP

S.P.O.J. LIVE NASTUP NA UNITED WE STREAM BALKAN FESTIVALU!

S.P.O.J. LIVE NASTUP NA UNITED WE STREAM BALKAN FESTIVALU!

Dvojac iz Lukavca S.P.O.J. imao je premijerni 30-minutni online nastup u petak 26.02. u sklopu najvećeg regionalnog online festivala United We Stream Balkan, koji je dio globalne United We Stream platforme nastale u Berlinu 2020. godine.

United We Stream Balkan nije samo live-stream platforma – to je projekt u kojem se paralelno sa emitovanjem programa prikupljaju sredstva za razvoj i podršku muzičkoj industriji, kulturnoj ekonomiji i simbioznim kulturnim organizacijama u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.

Plakat

S.P.O.J. je audio-vizuelni kolektiv koji kombinuje elektronske, električne i akustične muzičke instrumente sa sugestivnim vokalima i upečatljivim vizualima. Nastao je u Lukavcu u Bosni, kao projekat multi-instrumentaliste, pjevača i vizuelnog umjetnika Sallexa Perića. Ubrzo mu se kao stalni član projekta pridružio muzičar i producent Vedran Dugonjić, te, sada već redovni, saradnici: DJ/muzički producent Neven Perić Nevix i fotograf/videograf Davorin Đuranović.
S.P.O.J. je krajem 2020. objavio aktuelni singl i video “Sjeme”, a pomenuti live nastup pogledajte na United We Stream Balkan YouTube kanalu, na sljedećem linku:

Emir Kovačević

March 2nd, 2021

No comments