Search
Close this search box.

NINO LEHPANER OBJAVIO NOVI ALBUM NAZIVA “NONYX MADE ME, VOL.2”!

Album “NONYX MADE ME, VOL.2” je nastavak prvog albuma N.M.M. Vol.1. Za razliku od prethodnog albuma koji je malo agresivniji jer je koristio elemente dubstepa, na ovom možemo osjetiti vibe 90-tih, početak 00-te dok je techno, trance bio na vrhuncu (a i danas dan je) i novijeg zvuka edm-a koji podsjeća na Avicii-a, donekle inspiracija je bio Avicii, sto se može čuti na dvije trake “Afterlife” i “See you next time”, dok trake “Poslije ponoći”, “No Sleep” i “Be With You”  podsjećaju na godinu 2000-tu u Sarajevu dok je Futura Festival Elektronske muzike bio popularan, sada ga nažalost više nema, tako da se može reći da je album spoj dva vremena. Inspiracija za cover je anime i manga serijal pod nazivom “Cowboy Bebop”.

Osvrčući se na svoje prethodne radove, Nino Lehpaner govori za DertMusic:

“Sve je počelo sa prvom trakom “What Now”  koja je završila na kanalu Nation Of Dubstep i prvi put je puštena na Omladinskom programu BHRT-a 2019. godine ujedno i prva moja traka koja se mogla naći na svim streaming platformama. Sama traka je kombinacija dubstepa i trapa, jednim imenom Trapstep.

Nakon toga bilo je par singlova dok nije izasao prvi moj EP pod nazivom “Ja Bih” originalno je trebalo izgledati kao “Ja BiH” ali iz nekog razloga distributer je promijenio naziv, na tom EP-u se nalaze dvije trake “Ja Bih” i “Mogu Biti” inspiracija za taj EP su bili Fikret, Dubioza sto se moze vidjeti a i poslušati na traci “Mogu Biti” i respiratori.”

Nino Lehpaner

Par mjeseci nakon tog EP-a izlazi novi EP pod nazivom “The Calm, The Storm, The Space” istoimene trake na ovom EP-u su prvi radovi Nine Lehpanera iz kraja 2017. početkom 2018 tu je bilo uključeno više stilova od dubstepa, trapa, techna, housa, tačnije mix svega.

Lephaner dalje govori: „Uporedo sa oba EP-a radio sam na prvom albumu “NONYX MADE ME, Vol. 1” u početku koncept je trebao biti samo dubstep što bi se reklo da udara, iskrivljeni zvukovi, sto čudniji bassovi i što brutalnije, na kraju nije izašao kao klasični dubstep album da bude što brutalnije nego je bilo više elemenata uključeno od kojih izdvajam dubstep, trap te novih drugih elemenata kao što su future bass, hybrid trap, trapstep, electronic itd.

Album se sastoji od 15 traka gdje imamo početak intro, donekle mi je bio cilj da se svaka traka nadoveže s drugom sve do kraja tj. do outro-a,  tačnije da svaka traka ima svoju priču i nastavak. Traku koju bi izdvojio sa ovog albuma i koja mi je posebno draga jer ima po meni ogromnu i veoma značajnu pouku za svakog čovjeka šta god proživio u životu, ime trake je “S znaci Nada (Piletova prica)” to je priča o čovjeku pod imenom Haris Segalo i kojem se zahvaljujem što mi je dopustio da objavim.

MADE ME VOL. 1

Pred kraj 2020.godine izašao je treći EP pod nazivom “Immortal” gdje je želja autora bila da napravi hardstyle, hardcore album gdje su prve dvije trake malo laganiji hardstryle, dok su zadnje tri brutalnije. 2021. godina kreće s novim albumom “NONYX MADE ME, Vol. 2” i pratećim single-om “Afterlife” koji je prošle sedmice pobjedio na Radio Active Zenica i njihovoj ” Active Top 10” listi.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti