Search
Close this search box.

Divanhana, “S one sttrane Plive”

Danas je Državnosti BiH, tim povodom popularni bend Divanhana a kako je najavljeno prije par dana svim Bosancima i Hercegovcima poklanio je  svoju verziju pjesme „S one strane Plive“.

Nekoliko dana pauze od koncerata iskoristili su za snimanje par pjesama od kojih su na posljetku odabrali jednu kao poklon svim poštovaocima njihovog rada.

Spot za obradu pjesme „S one strane Plive“ možete pogledati ali  preuzeti sa zvanične web stranice banda Divanhana.

Potrebno je naglasiti da je produkciju ovog spota uradio je produkcijski tim Al Jazeere Balkans, što ovom projektu daje na dodatnom značaju u medijskom prostoru.

Iz benda također poručuju kako su na realizaciji nove pjesme sarađivali sa timom većim od 50 ljudi, među kojima je i sarajevski hor Pontanima, te su jako ponosni da su toliko mladih talentovanih ljudi uspjeli okupiti na jednom mjestu.

Horske dionice pjesme su snimane u crkvi svetog Ante Padovanskog na Bistriku, dok su se dalja snimanja odvijala u Long Play Studiju u Sarajevu.

I na kraju, ostaje nam da citiramo izjavu Naide Ćatić, vokalistice banda Divanhana, koja na divan način oslikava značaj današnjeg dana za sve nas:

„Danas, na Dan državnosti, jedinstvom i snagom mladosti želimo poručiti svima, gdje god da se nalaze, da se nikada ne smijemo umoriti u davanju otadžbini. Bosanci i Hercegovci, sve što možemo postići, dugujemo domovini. Ne samo zbog predaka, nego zbog potomaka. Neka među nama vlada samilost i stabilnost. Na ovaj dan, sutra, uvijek”.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti