Search
Close this search box.

POST-METAL KVINTET IZ MOSTARA BRAINSWITCH OBJAVIO NOVI SPOT ZA PJESMU “PSITHURISM ASTRONAUTS”!

Post-metal band iz Mostara Brainswitch u martu je objavio svoj novi, drugi po redu album nazvan “Sun Worship Kingdom”. Prije par dana su objavili spot za pjesmu “Psithurism Astronauts” i izazvali sjajne reakcije.

Brainswitch je post-metal kvintet iz Mostara. Njihov drugi album “Sun Worship Kingdom” izašao je 13.marta 2020. Radi se o konceptualnom albumu koji oslikava iskustvo jedne utopijske generacije u distopijskom okruženju. Pored samih članova banda, album predstavlja nekoliko gostiju, uključujući Mike Armina iz US post-metal banda Rosetta koji je snimio vokale za “Sometimes Comes the Mother, Sometimes the Wolf”. Za mix albuma bio je zadužen Mario Quintero iz New York banda Spotlights, a mastering je uradio James Plotkin. Dugogodišnji prijatelj banda Sead Zaklan je bio zadužen za snimanje i re-amping.

Brainswich

Brainswitch čine: Adam Krešić – vocals, Goran Tiro – guitar, Adnan Karadža – guitar, Višeslav Lučić – bass i Zlatko Drljević – drums

Spot za pjesmu “Psithurism Astronauts” režirao je gitarista banda Goran Tiro. Upitan za značenje pjesme, band kaže: “Psithurism Astronauts” govori o “love – hate” odnosu kojeg imamo prema sredini u kojoj živimo. Postoji mnogo stvari u kojima se ovdje može uživati i koje volimo, ali isto tako, postoji jako mnogo negativnih stvari koje te sputavaju i vuku nazad.”

“Pjesma može biti poziv filozofu da dođe u taj grad da filozofira, da ne očajava, već da crpi sreću u nepokretu. Pjesma i spot govore o dualnosti, o mjestu koje se čini živo i sretno na svjetlu, a nepomično i sablasno u tami”, kazao je Goran na kraju.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti