NAGRADA "MILAN MLADENOVIČ"

ZADUŽBINA FRONTMENA KULTNE GRUPE EKATERINA VELIKA OBJAVILA LISTU FINALISTA ZA PRESTIŽNU NAGRADU “MILAN MLADENOVIĆ 2020”!

ZADUŽBINA FRONTMENA KULTNE GRUPE EKATERINA VELIKA OBJAVILA LISTU FINALISTA ZA PRESTIŽNU NAGRADU “MILAN MLADENOVIĆ 2020”!

Zadužbina Milana Mladenovića objavila je spisak od 14 pjesama koje su ušle u finale za nagradu “Milan Mladenović” za 2020. godinu, a odabrane su nakon drugog kruga glasanja žirija, na osnovu regionalnog konkursa.

pjesama uđe u finalnu fazu izbora za najbolju pjesmu sa teritorije bivše Jugoslavije u proteklih godinu dana, saopštila je Zadužbina Milana Mladenovića, kultnog beogradskog i jugoslovenskog muzičara i frontmena Ekatarine Velike (1958-1994).

Na konkurs je prijavljeno 319 pjesama, a 243 prijave su ispunile uslove i zatim su proslijeđene članovima žirija na preslušavanje. Gile, Rundek i Remi su od podataka o svakoj pjesmi dobili samo naslov i tekst pjesme, a ne i ime autora/benda. U uži izbor odabrali su 25 pjesama, od kojih je sačinjen spisak od 14 finalista, prenosi SeeCult.

Finalisti nagrade “Milan Mladenović 2020

Pjesme koje nisu prihvaćene na konkursu bile su ili na engleskom, ili instrumentali, ili su bile objavljene prije 30. juna 2019. godine.

U finale su, prema abecednom redu, odabrane pjesme: Alkohol (Mrave brojim), Anestezija (Nekud), Anonimnim SMS (Sale i Sedlari), Bebo (Nataleé), Daj mi sve (dram), Dan na Tisi (Rebel Star), Digresija na zeku II (Klinika Denis Kataneca), Držali smo se za ruke (Sara Renar), Igle (Playground Hustle feat. Shot), Ljubavnik (Čao Portorož), Ona je iz Ju Es Ej (Despot Tomić), Pesma Mesecu (Dukatt), Sve je ko pre (Magic Bush) i Tiho (Buč Kesidi).

Dobitnik nagrade “Milan Mladenović” za 2020. godinu biće proglašen 21. septembra, na Milanov rođendan, a svečanu dodjelu javnost će moći da prati uživo putem društvenih mreža Zadužbine Milana Mladenovića, koja je osnovana prema nalogu koji je u svom testamentu ostavila njegova majka Danica Mladenović.

Namjera je da se autorska i lična zaostavština frontmena Ekatarine Velike sačuva kao cjelina i da se namijeni za kulturne i humanitarne svrhe. Kao podsjetnik na njegovo veliko delo, Zadužbina Milana Mladenovića ustanovila je nagradu koju dodjeljuje od 2019. godine na osnovu regionalnog konkursa. Prvi dobitnik tog priznanja bio je beogradski bend Artan Lili, koji je nagradjen za kompoziciju D.E.P.R.A.

Emir Kovačević

September 16th, 2020

No comments