Search
Close this search box.

VIDOVITI RAMBO AMADEUS OBJAVIO TRI VERZIJE NOVOG SINGLA “PLATIŠ 1 DOBIJEŠ 2 (PUTA 3)”!

“Platiš 1, dobiješ 2, puta 3!” je sedma pjesma Ramba Amadeusasa sa albuma “Brod budala”. S obzirom da u doba Izolacije izazvane Corona virusom, kako sam Rambo kaže, nisu imali pametnijeg posla, napravili su tri verzije iste pjesme, u tri različita stila koji se prepliću među dragim saradnicima i muzičarima. Rambo Amadeus je i ovoga puta pokazao svoju originalnost i društvenu angažiranost. Novom pjesmom šalje jaku poruku građanima Balkana ali i šire, da otvore oči, promišljaju i propituju stvari i teme koje nam serviraju korumpirane vlasti.

Ovim povodom Rambo Amadeus je izjavio: “Namjerno sve tri verzije puštamo istovremeno, svaka mi je draga na različit način, pa bi bilo poželjno da ih čujete sve tri i eventualno odlučite koja vam je najdraža, klikćući “like” na youtube kanalu ispod videa. Kao što vidite , stavili smo ih u ovu zajedničku play listu, pa možete da ih slušate sve tri u krug, dok ne izaberete favorita. Spot je, kao što vidite – isti. Motive i inspiraciju za pisanje ovog teksta našao sam u poplavi dezinformacija koje dominiraju internetom i društvenim mrežama pretvarajući ljudima svijest u deponiju idiotarija. “

“Nadriljekari, proroci, gatare, stručnjaci za numerologiju i astrologiju, – kao najbudalastiji primeri širenja dezonformacija zapravo su najzgodniji da se ovaj fenomen parodira i kritikuje, pa sam u tu svrhu i obukao kostim prosječnog proroka, nadriljekara, bijelog maga ili kako već sami sebe nazivaju ti bezočni prevaranti, koji tako perfidno zloupotrebljavaju ljudsku naivnu prirodu svojim “mambo jambo” fazonima. Broj ljudi koji misli da je zemlja ravna ploča drastično je porastao pojavom društvenih mreža, Koje su omogućile baš svima da pišu, razglabaju,javno tumače stvarnost i postavljaju razne teoriije zavjere.”

Rambo dalje kaže: “Odlučio sam da sada, kada se epidemiji korone vidi kraj, objavim pjesmu, preneraženo gledajući polemike po društvenim mrežama o pandemiji virusa, načinima liječenja, razlozima nastajanja pandemije, pratećim zavjerama. Djeluje kao da je dobar dio populacije poptuno izgubio kompas i razum – ne znajući više kome da vjeruju, skromno znanje i klizava logika samo pomažu u tom proklizavanju. Dakle – nemam običaj da kritikujem u prazno – bez predloženog rješenja. Uvijek, kad pročitate na društvenoj mreži neku vijest – prvo pogledajte odakle je prenešena. Brzo će postati jasno koji izvori su od povjerenja – s obzirom da su u manjini. Nije loše pratiti lokalne sajtove pod zajedničkim imenom “raskrinkavanje” dosta solidno prepoznaju i demontiraju svaku “fake news”. Koja dominira internetom. Uživajte u slušanju i gledanju.”

Spot snimio – Papay, Glumili – Rambo Amadeus – glavom i bradom Gospodjica X – ostalim atributima Video montaža Relja Svilar Snimala i miksala tri tima. Kostim Ana Kovačević Naočare Domen Slana.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti