Search
Close this search box.

AMIRA MEDUNJANIN NA 27.PORINU OSVOJILA NAGRADU ZA NAJBOLJU VOKALNU IZVEDBU PJESME “ŠTO TE NEMA”!

Sinoć je održano 27. izdanje Porin muzičke nagrade. Po prvi put u dugoj istoriji najprestižnije hrvatske muzičke nagrade, dodjela se održala samo kao televizijska emisija na Hrvatskoj radioteleviziji. Još jedan kuriozitet ovogodišnje dodjele je bila činjenica da je nagradu za najbolju žensku vokalnu izvedbu osvojila naša Amira Medunjanin.

Posebno iznenađenje bili su muzička diva Josipa Lisac, te dirigent i kompozitor Tomislav Uhlik kojima je uručen Porin za životno djelo, a čak 17 izvođača izvelo je svoje hitove za koje su nominirani sa raznih lokacija.

I ove godine je konkurencija za muzičku nagradu Porin bila jaka. Najveća imena hrvatske muzičke scene, najveći hitovi protekle godine i nova imena koja su vrlo brzo svojim radom osigurala svoje mjesto. Kuriozitet ovogodišnje dodjele je bila činjenica da je na istoj bila nominirana naša Amira Medunjanin, u kategoriji najbolje ženske vokalne izvedbe.

Amira Medunjanin – 27. PORIN

Veliki uspjeh na ovogodišnjem Porinu postigli su Urban & 4 sa suradnicima, a nagrađeni su u čak pet kategorija. Pjesma “Iskra” autora Damira Urbana osvojila je nagradu za pjesmu godine, a za izvedbu iste pjesme izvođači Urban & 4 osvajaju i Porin u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom. Njihov album “Live at Lisinski”, koji su snimili sa Zagrebačkom filharmonijom, a čiji su producenti Ante Gelo i Goran Martinac osvaja Porin za najbolji koncertni album. Goran Martinac dobiva Porin za najbolju snimku istoimenog albuma. Ante Gelo dobitnik je Porina za najbolji aranžman pjesme “Sutra ćemo pričati” s albuma “Live at Lisinski”.

Porin za novog izvođača godine osvaja glazbenik Nikola Vranić, poznat pod umjetničkim imenom J.R. August. Za album “Dangerous Waters”, čiji je i producent, J.R. August osvaja i Porin za album godine i najbolji album alternativne glazbe!

Ono što je nama posebno bitno, nagradu Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu ponijela je Amira Medunjanin, za izvedbu pjesme “Što te nema”.

Oznake: 27. PORIN
Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti