NEW SINGL

GRUPA KONVOJ OBJAVILA NOVI SINGL I SPOT ZA PJESMU “LJETO”!

GRUPA KONVOJ OBJAVILA NOVI SINGL I SPOT ZA PJESMU “LJETO”!

Grupa Konvoj nas je počastila novim sjajnim singlom “Ljeto”, u izdanju Muzičke produkcije BHRT-a.  Pjesma predstavlja svojevrsnu posvetu ovim vremenima u kojima smo često udaljeni od nama dragih osoba.

Sarajevska grupa Konvoj objavila je novi single i spot za pjesmu “Ljeto”. Snimana u studiju Muzičke produkcije BHRT-a, Esad Arnautalić uz miks i mastering studija Antika, pjesma govori o sretnim trenucima sa dragim osobama koje su sigurno svi poželjeli u vrijeme trenutne izolacije. Pjesma je nastala na stihovima Hamdije Salihbegovića koji je i na muzici i aranžmanu radio sa Nedžadom Merdžanovićem. Pjesmu su potpunom učinili Bojan Crnogorac na bubnju, Ahmed Osmić na bas gitari, te specijalni gost Mirza Redžepagić na klasičnoj gitari. Spot za pjesmu radio je Goran Đemidžić.

“Nadamo se da će ovi vedri tonovi donijeti malo pozitive u ove kišovite dane koje većinom provodimo kući uslijed izolacije. U susret ljetu i lijepom vremenu, uživajte“, kazali su članovi grupe Konvoj. Single “Ljeto” druga je po redu pjesma na predstojećem šestom studijskom albumu grupe Konvoj.

Emir Kovačević

May 4th, 2020

No comments